Βορίδης: Με 43% από τον 1ο γύρο εκλέγεται δήμαρχος

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Στο εκλογικό σύστημα που θα ισχύσει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

    Ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, εκλέγεται δήμαρχος με ποσοστό 43% από τον πρώτο γύρο, γεγονός που θα απλοποιήσει σημαντικά τις διαδικασίες και θα αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος με επαναληπτικές εκλογές σε πολλές περιοχές.

    Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση για την αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται σε εμπρηστές. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξουν ειδικές ρυθμίσεις για εμπρησμούς από αμέλεια.

    Αναφερόμενος στις νέες ταυτότητες, ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα προσωπικών δεδομένων, τονίζοντας ότι η έκδοση των νέων ταυτοτήτων αφορά και την ασφάλεια των πολιτών, καθώς δεν πλαστογραφούνται και δεν αντιγράφονται.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Κόβουν πίτα στο Γηροκομειό

    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Γηροκομειού και η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας...

    Επιμελητήριο Αχαΐας: “Στο πλευρό της Καρναβαλικής Ακαδημίας Πάτρας”

    "Στο πλευρό της Καρναβαλικής Ακαδημίας Πάτρας στέκεται το Επιμελητήριο Αχαΐας, στηρίζοντας το ταξίδι...

    ΠΑΤΡΑ: Ιδού οι 5 που συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό και απαγωγή! Πότε θα απολογηθούν

    Προθεσμία για να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή, ζήτησαν και...

    Ο Καραγκιόζης στο Πατρινό Καρναβάλι

    Τη νέα αποκριάτικη παράσταση θα παρουσιάσει ο αγαπημένος μας...
    Best Shop