Βορίδης: Στο τραπέζι η κατάργηση της μπούρκας – Από κόσκινο οι αιτήσεις ασύλου

    Ημερομηνία:

    Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Μάκης Βορίδης, υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα αλλάξει στρατηγική σε σχέση με ότι γινόταν μέχρι τώρα.

    Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι το υπουργείο στοχεύει σε ένα αποτελεσματικό σύστημα επιστροφών των παράτυπων μεταναστών. «Πρέπει μέσα από αυτή την διαδικασία την ποινική να τους πιέσουμε να πάμε στις οικειοθελείς επιστροφές άρα αυτή είναι η προτεραιότητά μου» σημείωσε, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM.

    «Αν θέλουμε να έχουμε μεταναστευτική πολιτική τότε θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι η μεταναστευτική πολιτική δεν έχει κανένα νόημα αν δεν έχουμε και μια πολιτική αποτελεσματικών επιστροφών στη χώρα τους ή στη χώρα από την οποία ήρθαν ή στη χώρα που διαμένουν συνήθως αυτοί που δεν είναι νόμιμα εδώ» πρόσθεσε ο υπουργός.

    Φλίγκος

    «Γιατί αν είτε είσαι νόμιμος είτε είσαι παράνομος τελικά όλοι μένουν εδώ προφανώς δεν έχεις μεταναστευτική πολιτική» σημείωσε ο Μάκης Βορίδης.

    GLEARNET

    Τέλος στη μπούρκα;

    Ο κ. Βορίδης ρωτήθηκε αν υπάρχει το ενδεχόμενο να απαγορευτεί η μπούρκα στα ελληνικά πανεπιστήμια, απαντώντας ότι είναι μια σκέψη που έχει τεθεί στο τραπέζι.

    Από το… μηδέν οι αιτήσεις ασύλου

    Με αφορμή, τις αποκαλύψεις για τους Τούρκους μαφιόζους που άνοιξαν πυρ κατά πρακτόρων της ΕΥΠ στη Θεσσαλονίκη και στους οποίους είχε χορηγηθεί άσυλο, ο Μάκης Βορίδης είπε ότι θα επανελεγχθούν όλες οι αιτήσεις.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Πήγαν να κάψουν γνωστό καφέ! Φωτιά σε τραπεζοκαθίσματα τα ξημερώματα

    Συναγερμός τα ξημερώματα σε Αστυνομία και Πυροσβεστική. Αγνωστος ή...

    ΔΕΥΑΠ: Εργασίες αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης την Πέμπτη 2 Οκτώβρη

    Λόγω εργασιών αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης, από τη ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι...

    Φορολογικό νομοσχέδιο: Τι (επιπλέον) κερδίζουν ιατροί ΕΣΥ, σχολικά κυλικεία και ένστολοι

    Πλειάδα νέων διατάξεων, με έμφαση στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και ειδικές ομάδες...

    Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αντιπάλους, τα δεξιά στεγανά και οι εντολές στους υπουργούς – Η παρέμβαση στην Κοπεγχάγη

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα μηνύματα που έστειλε από το υπουργικό συμβούλιο,...