Voucher: Πώς 50.000 άνεργοι θα λάβουν €1.000 o καθένας

    Ημερομηνία:

    Η ΔΥΠΑ έχει καταφέρει να διαχειρίζεται με μεγάλη επιτυχία πολλά προγράμματα κατάρτισης μαζί για χιλιάδες ανέργους και εργαζομένους και όλα να βγαίνουν στο χρόνο τους.

    Ετσι, το voucher για 50.000 ανέργους για κατάρτιση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες και σε δεξιότητες οικονομικού εγγραμματισμού, δίνει έως 1.000 ευρώ.

    Εισέρχεστε στον ιστότοπο https://www.voucher.gov.gr/ και κάνετε εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων

    Λεπτομέρειες προγράμματος

    Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα για το επίδομα έως €1.000

    Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι οι οποίοι πληρούν κατ’ ελάχιστον τις κάτωθι προϋποθέσεις:

    Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α., ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.
    Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
    Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

    Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 200 ωρών. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος, έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

    Το νέο πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της ΔΥΠΑ σε ψηφιακές, πράσινες και οικονομικές δεξιότητες υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βασίλης Παϊτέρης: «Διονύση Τσακνή είσαι γύφτος; Δεν είναι δικό του τραγούδι ο “Μπαλαμός”»

    Ο Βασίλης Παϊτέρης μίλησε για όλους και για όλα σε συνέντευξή...

    Άδωνις Γεωργιάδης: Ήταν λάθος μου που δεν έκανα μήνυση στον γιατρό από το νοσοκομείο της Νίκαιας

    Στα επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας στο νοσοκομείο της Νίκαιας αναφέρθηκε για...

    Ισλανδία: Πιθανό δημοψήφισμα ακόμη και τον Αύγουστο για ένταξη στην ΕΕ

    Σε μια συγκυρία όπου η γεωπολιτική αστάθεια επανακαθορίζει στρατηγικές επιλογές, η Ισλανδία φαίνεται...

    Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Νέος κύκλος δανείων 800 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά

    Το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ III επανέρχεται τον Μάρτιο, δίνοντας εκ νέου πρόσβαση...