Βραζιλία: Δύο νεαροί μαύροι δολοφονήθηκαν άγρια επειδή έκλεψαν κρεατικά από ένα σουπερμάρκετ

    Ημερομηνία:

    Η αστυνομία της Βραζιλίας ερευνά τον βασανισμό και τη δολοφονία δύο νεαρών μαύρων που φέρεται να παραδόθηκαν σε  εμπόρους ναρκωτικών από φρουρούς ασφαλείας ενός σούπερ μάρκετ επειδή έκλεψαν κρεατικά, στο Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα στη βορειοανατολική Βραζιλία.

    Ο 29χρονος Μπρούνο Μπάρος και ο 19χρονος ανιψιός του Γιαν, φέρεται ότι δολοφονήθηκαν «λόγω μιας υποτιθέμενης κλοπής τροφίμων. Σύμφωνα με την οικογένειά τους, φρουροί ασφαλείας τους παρέδωσαν σε  διακινητές ναρκωτικών», τόνισε η Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Πολιτείας Μπαΐα σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

    Σύμφωνα με τις μαρτυρίες συγγενών των θυμάτων σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Μπρούνο έστειλε μηνύματα σε μια φίλη του, ζητώντας της να δανειστεί 700 ρεάλ (περίπου 107 ευρώ) για να επιστρέψει πακέτα κρέατος που φέρεται ότι έκλεψε και να αποτρέψει τους φρουρούς ασφαλείας να τους παραδώσουν στους διακινητές ναρκωτικών.

    Τα πτώματά τους βρέθηκαν σε μια άλλη γειτονιά στο Σαλβαδόρ, με σημάδια βασανισμού και τραυμάτων από σφαίρες.

     

    Η αστυνομία τόνισε ότι ανέλυσε υλικό από κάμερες ασφαλείας και ότι πήρε καταθέσεις από εργαζομένους του σούπερ μάρκετ, συγγενείς των θυμάτων και άλλους μάρτυρες.

    Ωστόσο, η εκδοχή της οικογένειας ότι οι νεαροί άνδρες παραδόθηκαν σε εμπόρους ναρκωτικών από φρουρούς ασφαλείας δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις ανακριτικές αρχές.

     

    Η αλυσίδα σουπερμάρκετ Atakadao Atakarejo διαβεβαίωσε «ότι συνεργάζεται πλήρως στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας» και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στα θύματα.

    Μέσα ενημέρωσης ανακάλεσαν μια υπόθεση βίας εναντίον ενός μαύρου νεαρού από φρουρούς ασφαλείας ενός σούπερ μάρκετ που προκάλεσε οργή στη χώρα.

    Τον Νοέμβριο του 2020 ο μαύρος Ζοάο Αλμπέρτο Σιλβέιρα Φρέιτας ξυλοκοπήθηκε από δύο λευκούς φρουρούς ασφαλείας στο χώρο στάθμευσης ενός σούπερ μάρκετ Carrefour στο Πόρτο Αλέγκρε (νότια), μια μέρα πριν την Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους Μαύρους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα – Θεσσαλονίκη

    Ακινητοποιήθηκε σήμερα στις 14:32 η αμαξοστοιχία 1596 που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα - Θεσσαλονίκη,...

    Κέρκυρα: Τουρίστρια ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα – Την βρήκαν σφηνωμένη σε βράχια

    Τραγικό θάνατο βρήκε μια 50χρονη τουρίστρια στην Κέρκυρα καθώς ανασύρθηκε νεκρή από τη...

    Διαγνώστηκαν τα πρώτα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου για φέτος στη χώρα – Τρόποι μετάδοσης και πρόληψης

    Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενημερώνει ότι διαγνώσθηκαν...

    Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Να ξεπλυθεί ζητάει όποιος είναι λερωμένος, εγώ

    «Μετά την ύβρη, έρχεται η Νέμεσις», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας σε...