Βρετανία: Ανατροπή στην υπόθεση της νοσηλεύτριας που καταδικάστηκε για τους θανάτους 7 νεογνών; – «Δεν διαπράχθηκε καμία δολοφονία»

    Ημερομηνία:

    Οι συνήγοροι της νοσηλεύτριας Λούσι Λέτμπι, από την Βρετανία, ξεκινούν την διαδικασία για την αναίρεση της καταδίκης της για την δολοφονία επτά νεογνών, αφού ομάδα διεθνών εμπειρογνωμόνων που επανεξέτασε τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον της στην δίκη αποφάνθηκε ότι κανένα από αυτά δεν δολοφονήθηκε.

    Η Λούσι Λέτμπι καταδικάσθηκε για την δολοφονία επτά νεογνών και για απόπειρα δολοφονίας άλλων οκτώ κατά το διάστημα ανάμεσα στον Ιούνιο 2015 και τον Ιούνιο 2016 ενώ εργαζόταν στην μονάδα νεογνών του Countess of Chester Hospital στο Τσέστερ της βόρειας Αγγλίας.

    Ωστόσο έκτοτε, ιατρικοί εμπειρογνώμονες έχουν εγείρει αμφιβολίες για την ενοχή της και δημιουργώντας την εντύπωση ότι τα αποδεικτικά στοιχεία στα οποία προσέφυγε η κατηγορούσα αρχή είχαν ελαττώματα.

    Ο συνήγορός της Μαρκ ΜακΝτόναλντ δήλωσε ότι τα νέα ιατρικά ευρήματα της επιτροπής των διεθνών εμπειρογνωμόνων «καταρρίπτουν» ολόκληρη την υπόθεση.

    «Υπάρχουν συντριπτικά αποδεικτικά στοιχεία ότι η καταδικαστική απόφαση δεν είναι ασφαλής…Αν οι εμπειρογνώμονες έχουν δίκιο, δεν διαπράχθηκε κανένα έγκλημα».

    Κατά τη δίκη της, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι η νοσηλεύτρια σκότωσε πέντε νεογνά αγόρια και δύο κορίτσια διοχετεύοντας ινσουλίνη ή αέρα στο αίμα ή μέσω αναγκαστικής σίτησής τους με γάλα.

    Ωστόσο, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Τορόντο και νεογνολόγος Σου Λι, ο οποίος καταγγέλλει ότι κατά την δίκη έγινε κατάχρηση της έρευνάς του, δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο ότι ομάδα 14 διεθνών εμπειρογνωμόνων εξέτασε τα ιατρικά αποδεικτικά στοιχεία και αποφάνθηκε ότι αυτά δείχνουν ότι κανένα από τα μωρά δεν δέχθηκε επίθεση.

    Αντίθετα δείχνουν ιατρικά σφάλματα και παραλείψεις στην μονάδα του νοσοκομείου.

    «Συνοψίζοντας κυρίες και κύριοι, δεν βρήκαμε δολοφονίες. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο θάνατος ή ο τραυματισμός οφειλόταν σε φυσικά αίτια ή σε κακή ιατρική φροντίδα», δήλωσε ο νεογνολόγος Σου Λι.

    Εκπρόσωπος της Επιτροπής Αναθεώρησης Ποινικών Υποθέσεων δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για την διαδικασία αναθεώρησης της υπόθεσης.

    proliptikes
    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το «σταυρόλεξο» του ανασχηματισμού: Το Μαξίμου, τα ραντεβού με υπουργούς και οι καραμπόλες

    Εν μέσω οργιώδους παρασκηνίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται εντός των...

    Πάνω από τα €6 δισ. ο πήχης των άμεσων ξένων επενδύσεων

    Να ξεπεράσει τον πήχη των 6 δισ. ευρώ στην προσέλκυση άμεσων...

    Η Ιωάννα Τούνη, η φωτογραφία με τον Πάρη που ανέβασε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου και το τρυφερό της σχόλιο: «Αγάπες μου»

    Με δύο τρυφερές λέξεις σχολίασε η Ιωάννα Τούνη τη φωτογραφία που...

    Μαλακάσα: Άγρια συμπλοκή μεταξύ 70 Αιγύπτιων στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών – Στο νοσοκομείο 16 τραυματίες

    Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε την Κυριακή (09.03.2025) σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Μαλακάσα,...