Βρετανία: Απελευθερώνουν κρατούμενους λόγω… υπερπληθυσμού στις φυλακές – Ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους τιμωρίας

    Ημερομηνία:

    Την Τρίτη (22/10) αφέθηκαν ελεύθεροι 1.100 φυλακισμένοι στο πλαίσιο του σχεδίου της κυβέρνησης για τη μείωση του υπερπληθυσμού στις φυλακές της Αγγλίας και της Ουαλίας.

    Ποινές πέντε ετών και πάνω

    Σύμφωνα με την ΕΡΤnews, οι κρατούμενοι που αποφυλακίστηκαν με άδεια, εξέτιαν ποινές πέντε ετών και άνω – ενώ έχουν περάσει τουλάχιστον το 40% αυτού του χρόνου έγκλειστοι. Το πρόγραμμα αποκλείει όσους έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία, σεξουαλικά εγκλήματα ή περιστατικά σοβαρής βίας.

    Η υπουργός Δικαιοσύνης Shabana Mahmood έδωσε συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης λέγοντας ότι εξαναγκάστηκαν σε αυτή τη θέση «ως αποτέλεσμα της αποτυχημένης διακυβέρνησης των Συντηρητικών επί 14 χρόνια».

    Εναλλακτικοί τρόποι τιμωρίας

    Η κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ προσπαθεί να βρει εναλλακτικούς τρόπους τιμωρίας «εκτός φυλακής», όπως είπε η Shabana Mahmood στη Βουλή των Κοινοτήτων. Ένα από τα σχέδια που εξετάζονται είναι η κατ’ οίκον απομόνωση αντί για φυλακή.

    Η κρίση στα ιδρύματα κράτησης θεωρείται από αναλυτές ένας από τους λόγους πίσω από την απόφαση του Ρίσι Σουνάκ να προκηρύξει εκλογές τον Ιούλιο. Υπήρχε αυξανόμενη ανησυχία για το εάν θα άντεχε το σωφρονιστικό σύστημα μέχρι τον Νοέμβριο (την ημερομηνία που προτιμούσαν πολλοί από τους βουλευτές του για τις εκλογές).

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Σαράντα μέρες χωρίς τον καθηγητή ΤΕΙ Γιάννη Γεωργουδάκη

    Συμπληρώνονται σαράντα μέρες από την ξαφνική απώλεια του μηχανολόγου...

    Τι απαγορεύεται να μεταφέρω με το αυτοκίνητό μου, τι ορίζει ο νέος ΚΟΚ

    Η καλοκαιρινή έξοδος έχει ήδη ξεκινήσει και χιλιάδες οδηγοί...

    Ο «αόρατος» φόρος του πληθωρισμού που στοχεύει τη μεσαία τάξη

    Όταν τα εισοδήματα αυξάνονται λόγω πληθωρισμού αλλά η φορολογική κλίμακα παραμένει αμετάβλητη, οι πολίτες μετακινούνται αυτόματα...

    Ποια υφάσματα μας δροσίζουν και ποια μας «ψήνουν»; Η επιστήμη απαντά

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%cf%85%cf%86%ce%ac%cf%83%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%b1-%ce%bc/