Βρετανία: Συναγερμός για τον ιό που μετατρέπει τα περιστέρια σε «ζόμπι»

    Ημερομηνία:

    Πρόκειται για μια θανατηφόρα ασθένεια και σύμφωνα με τη «Sun» μετατρέπει τα περιστέρια σε «ζόμπι». Πολλά από αυτά έχουν υποβληθεί σε ευθανασία.

    Ο ιός αυτός εμφανίζει μια σειρά από νευρολογικά συμπτώματα. Ανησυχία προκαλεί και το ότι πολλά περιστέρια φτάνουν μέχρι τα εστιατόρια καθώς είναι βρώσιμα.

    Ο Καθηγητής Παθολογίας Πτηνών ΑΠΘ, Βασίλης Τσιουρής μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» είπε ότι «δεν είναι ένα καινούριο νόσημα. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά από το 1970 στη Μέση Ανατολή και έκτοτε έχει μια παγκόσμια εξάπλωση».

    Σύμφωνα με τον ίδιο, «η κλινική εικόνα δεν είναι ευχάριστη για τα πτηνά. Προσβάλλει το πεπτικό και το νευρολογικό σύστημα. Δεν καταλήγουν πάντα τα πτηνά. Στο θέαμα και μόνο τρομάζουμε».

    Σε ερώτηση για το εάν και πώς μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω της βρώσης, ο καθηγητής απάντησε ότι «καμία σχέση με τη δημόσια Υγεία. Δεν μεταδίδεται μέσω της βρώσης, ούτε και αν τα πιάσουμε. Καλό είναι όμως να μην τα πιάνουμε τα πτηνά αυτά».

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ντοματόσουπα με κριθαράκι και φακές: Μια συνταγή από την cucina povera

    Την αξία, τη θρεπτικότητα και τις μεσογειακές ρίζες της cucina povera, έφερε ξανά...

    Στο νοσοκομείο δύο 16χρονες μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ – Χειροπέδες στον υπεύθυνο του μπαρ

    Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με συμπτώματα οξείας μέθης, οδηγήθηκαν τα ξημερώματα...
    Best Shop