Βρέθηκε διαμάντι 390 καρατίων στη Ρωσία – Το μεγαλύτερο της τελευταίας 10ετίας

    Ημερομηνία:

    Ένα διαμάντι, μεγέθους 390,7 καρατίων, το οποίο είναι το μεγαλύτερο που έχει ανακαλυφθεί στη Ρωσία την τελευταία 10ετία, έφερε στην επιφάνεια της γης η εταιρεία Alrosa PJSC.

    Το σπάνιο εύρημα εντοπίστηκε στο ορυχείο Mayat στην περιοχή Σάκχα, στη βορειο-ανατολική Ρωσία.

    Η πέτρα έχει ένα μη κανονικό σχήμα και φέρει ένα κίτρινο-καφέ «φωτοστέφανο», όπως διευκρίνισε η ρωσική εταιρεία.

    Σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει βρεθεί στη χώρα από το 2013.

    «Ο συνδυασμός μάζας, σχήματος και χρώματος καθιστά την πέτρα μοναδική» επεσήμανε η κρατικά ελεγχόμενη Alrosa, η οποία έχει τεθεί στο στόχαστρο των δυτικών κυρώσεων, ως απόρροια της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

    Οι πωλήσεις της Alrosa, άλλωστε, δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα μετά τις πρώτες κυρώσεις της Δύσης. Όμως, σταδιακά η εταιρεία κατάφερε να ανακάμψει, ανακαλύπτοντας νέες αγορές και προωθώντας τα πετράδια της στην Ασία, και ιδίως στην Ινδία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ψηφιακό «τείχος» κατά της πρόσβασης ανηλίκων σε αλκοόλ και καπνό – Έλεγχος ηλικίας με QR και αυστηρές ποινές

    Οριστικό «φρένο» στην πρόσβαση των ανηλίκων σε προϊόντα καπνού και αλκοόλ βάζει η κυβέρνηση,...

    Μεσολόγγι: Τελετή αποκαλυπτηρίων της εικαστικής κατασκευής «Ελευθερία» του Πανεπιστημίου Πατρών (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

    Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Μαρτίου 2026, στις...

    Αυτές είναι οι 4 τεχνικές που κάνουν το σεξ πιο απολαυστικό για τις γυναίκες

    σως εσείς και ο σύντροφός σας να έχετε αποφασίσει...

    Αχαϊα: Μπείτε, πατήστε και υπογράψτε για να μην μπει λουκέτο στον οδοντωτό

    ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΟΔΟΝΤΩΤΟΥ-ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ...