XΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΟΝΑΝΟΣ: Το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας αναγεννιέται

    Ημερομηνία:

    Για την ανάδειξη του ιστορικού Ρωμαϊκού Ωδείου, το οποίο πρόσφατα φωταγωγήθηκε εντυπωσιακά, μίλησε στον MAX FM ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Μπονάνος.

    Όπως τόνισε, το έργο συντήρησης και φωτισμού, συνολικού ύψους περίπου 1,5 εκατ. ευρώ μέσα από τα ΕΣΠΑ 2014-2020 και 2021-2027, μετατρέπει το μνημείο σε εμβληματικό σημείο αναφοράς για την πόλη.

    Ο κ. Μπονάνος στάθηκε στη σημασία της επιστημονικής δουλειάς που απαιτείται για την αποκατάσταση αρχαιολογικών χώρων, αλλά και στη συμβολή της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, κ. Γιαννίτας Κουμούση, υπογραμμίζοντας ότι «κάθε ευρώ πιάνει τόπο». Παράλληλα, χαρακτήρισε το Ρωμαϊκό Ωδείο όχι μόνο πολιτιστικό στολίδι, αλλά και μοχλό τουριστικής ανάπτυξης, ειδικά αν συνδεθεί με το Ρωμαϊκό Στάδιο.

    Απαντώντας σε επικρίσεις περί αλλοίωσης του χαρακτήρα του μνημείου, ανέφερε πως «μας ενδιαφέρει η γνώμη των ειδικών», υπογραμμίζοντας ότι όλες οι παρεμβάσεις εγκρίνονται από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

    Ακούστε το ηχητικό:

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πάτρα: Ημερίδα από το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο για τον εκφοβισμό και τη βία στην Εκπαίδευση

    Το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, διοργανώνουν...

    ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΥΝΑΒΗΣ: Στηρίζουμε τους αγρότες αλλά με ανοιχτούς δρόμους

    Ο τέως πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαϊας, Αντώνης Κουνάβης,...

    ΠΑΣΟΚ Αχαϊας: 1η Σύσκεψη του Δικτύου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδος

    Σήμερα Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, στις 19:30 στα γραφεία του...

    Καθίζηση στην Αρόη της Πάτρας: Τι απαντάει ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελάς

    Σοβαρά προβλήματα καθίζησης και κατολισθήσεων αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές της...