Ξεκινούν με το νέο νόμο οι δήμοι να μαζεύουν με αναγκαστικά μέτρα οφειλές ακόμη και 50 ευρώ

    Ημερομηνία:

    Νέο θεσμικό πλαίσιο το οποίο επιβάλλει στους Δήμους να προβούν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης βεβαιωθέντων εσόδων για οφειλές άνω των 50 ευρώ, εφαρμόζουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.
    Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σχετικό νόμο, οι δήμοι εξασφαλίζουν την είσπραξη των βεβαιωθέντων εσόδων εντός αποσβεστικής προθεσμίας πέντε (5) ετών, που αρχίζει από τη λήξη του έτους της ταμειακής τους βεβαίωσης.
    Προκειμένου λοιπόν να επιτευχθεί η είσπραξη των εσόδων για οφειλές άνω των 50 €, οι Δήμοι υποχρεούνται στη χρήση αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Η συνηθέστερη επιλογή είναι η κατάσχεση του οφειλόμενου ποσού από τα Τραπεζικά Ιδρύματα στα οποία έχουν λογαριασμούς οι πολίτες.
    Εκ της νομοθεσίας δεν απαιτείται η ενημέρωση των δημοτών στις περιπτώσεις κατάσχεσης χρημάτων.
    Οι Δήμοι παρέχουν στους δημότες τη διευκόλυνση τμηματικής καταβολής χρεών σε 12 – 24 δόσεις σύμφωνα με την πάγια ρύθμιση του Ν. 4646/2019. Για την ένταξη στην ρύθμιση απαιτείται σχετική αίτηση ή ηλεκτρονικό αίτημα του δημότη με συνημμένα δικαιολογητικά το Ε9 και το Εκκαθαριστικό Σημείωμα της ΑΑΔΕ του προηγούμενου έτους.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στον Εισαγγελέα χωρίς χειροπέδες ο ηγούμενος του Μεγάλου Σπηλαίου! Τι υποστηρίζει ο αδελφός του

    Στον Εισαγγελέα Κορίνθου οδηγήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 08.09.2025...

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ: Ο αντιπεριφερειάρχης Τάκης Παπαδόπουλος στο Psathathlon 2025

    Κοντά στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ψαθοπύργου που σε συνεργασία με...

    ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ: Πότε θα γίνουν οι εκδηλώσεις που αναβλήθηκαν χθες λόγω βροχής

    Από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας γίνεται...

    Το Πανεπιστήμιο Πατρών αναπτύσσει ψηφιακή πλατφόρμα καταγραφής ευάλωτων ομάδων και εμποδιζόμενων ατόμων

    Το Πανεπιστήμιο Πατρών αναπτύσσει ψηφιακή πλατφόρμα καταγραφής ευάλωτων ομάδων...