Ξεκινούν μετρήσεις της ποιότητας της ατμόσφαιρας στην Πάτρα

    Ημερομηνία:

    Υπεγράφη από τον Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Λάμπρο Δημητρογιάννη, η σύμβαση για τη μέτρηση της ποιότητας της ατμόσφαιρας ως προς τα μέταλλα (Ni, Cd, As, Pb) και το βενζο(a)πυρένιο για την πόλη της Πάτρας, με διαπιστευμένο εργαστήριο.

    Με τη διενέργεια των δειγματοληψιών και των μετρήσεων που κατανέμονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου θα υπάρχει εικόνα για τις διακυμάνσεις στην ποιότητα της ατμόσφαιρας, καθώς και των κλιματικών συνθηκών και των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων που τις επηρεάζουν, ώστε να προκύπτουν έγκυρα δεδομένα και να γίνεται ορθή αξιοποίησή τους για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και του τοπικού πληθυσμού.

    Οι μετρήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν εντός του 2022 αλλά και κατά το έτος 2023 και αποτελούν υποχρέωση της ΠΔΕ βάσει της σχετικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

    Αναμένεται τους επόμενους μήνες να διεξαχθούν ανάλογες μετρήσεις και σε άλλα αστικά κέντρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φθινόπωρο πληρωμών για τα αναδρομικά – Τέσσερις κατηγορίες συνταξιούχων στην «ουρά»

    Οι συνταξιούχοι αναμένουν τις πληρωμές των αναδρομικών, με τον ΕΦΚΑ να...

    Δείτε ποια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αγοράζουν οι Έλληνες

    Με θετικό πρόσημο κινείται η αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Ελλάδα...

    H γήρανση του πληθυσμού, ευκαιρία για ανάπτυξη (πίνακας)

    Να μετατρέψει το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού σε… ευκαιρία και...