Υγειονομικοί: Προχωρούν σε εικοσιτετράωρη απεργία και στάση εργασίας – Ποια τα αιτήματα

    Ημερομηνία:

    Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι Υγειονομικοί την ερχόμενη Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, με στάση εργασίας -μεταξύ 08:00 – και 15:00- στην Αττική και 24ωρη απεργία στην περιφέρεια.

    Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αττική έχει προγραμματιστεί στην πλατεία Μαβίλη στις 08:30 το πρωί, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει διαδήλωση προς το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Υπουργείο Υγείας.

    Τα βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι (διαβάστε το αναλυτικό πλαίσιο) αυξήσεις μισθών, ένταξη στα ΒΑΕ, μονιμοποίηση συμβασιούχων, απομάκρυνση των εργολάβων, όχι απολύσεις ΣΟΧ, ενιαίος κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού και ισχυρή δημόσια υγεία. Θα ακολουθήσει ένα διήμερο 20 και 21 Φεβρουαρίου με τοπικές μορφές δράσης στα νοσοκομεία, για την ανάδειξη των αιτημάτων του κλάδου.

    ICECAP

    Eπίσης η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: «Η απόφαση του ΣτΕ ορίζει την επιστροφή των μισθών των υγειονομικών που ήταν σε αναστολή από 14/4/2022 έως 31/12/2022. Ακόμη τίποτα».

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μετανάστευση: Πάνω από 72.000 άνθρωποι πέθαναν ή εξαφανίστηκαν από το 2014, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

    Πάνω από 72.000 άνθρωποι πέθαναν ή χάθηκαν κατά μήκος των μεταναστευτικών...

    Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος: Κέρδισε τα 100.000 ευρώ ο Φίλιππος Μπεκιάρης

    Το δημοφιλές τηλεπαιχνίδι γνώσεων «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» συνεχίζει να...