Υπ. Ανάπτυξης: Αποτελέσματα ελέγχων για την εποπτεία της αγοράς

    Ημερομηνία:

    Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή ανακοινώνουν την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας.

    Σημειώνεται ότι:

    1. Κατά το χρονικό διάστημα από 12.2021 έως και 12.12.2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 338 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 61 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.
    2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, την Ελεγκτική Υπηρεσία Τελωνείων Θεσσαλονίκης (ΕΛΥΤ), της ΑΑΔΕ (σε Κομοτηνή, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη) και με τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Πελοπόννησο, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και Κεντρική Μακεδονία.
    3. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 358.250€, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του ν. 4712/2020 που αφορά την τροποποίηση του άρθρου 11 του ν. 3377/2005 Διοικητικές κυρώσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων και του ν.4446/16 που αφορά στη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών και μέσων πληρωμής με κάρτα (POS).
    4. Κατασχέθηκαν 38.184 τεμάχια απομιμητικών ειδών, από τα οποία τα 978 τεμάχια πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (eshop).
    5. Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 20.353 τεμάχια βιομηχανικών προϊόντων και μεταχειρισμένων ειδών (no name).

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στροφή στην ασφάλεια: Καταναλωτές επιλέγουν μπλε αντί πράσινα τιμολόγια για σταθερό κόστος

    Με αυξανόμενη ένταση συνεχίζεται η στροφή των καταναλωτών μακριά από τα πράσινα...

    Αυτές είναι οι φθηνότερες και ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη (πίνακες)

    Οι τιμές ποικίλλουν σημαντικά μεταξύ των χωρών της Ευρώπης. Υπάρχουν...

    Πότε βγαίνετε στη σύνταξη – Αναλυτικός οδηγός με ηλικίες, ένσημα και ποσά

    Το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων (ΚΕΠΕΑ) της ΓΣΕΕ εξέδωσε πλήρη οδηγό για...

    ΠΑΤΡΑ: Ο γιος παιδιάτρων που μπήκε 4ος στην Ιατρική

    Ο Ζώης Τασσόπουλος, ήταν μαθητής στο 7ο ΕΠΑΛ Πάτρας....