Υπάρχει λόγος που δεν πρέπει να σπάτε τα μακαρόνια πριν τα μαγειρέψετε!

    Ημερομηνία:

    Αδιαμφισβήτητα, μια από τις πιο συχνές συνήθειές μας όταν μαγειρεύουμε τα μακαρόνια είναι να τα σπάμε στην μέση πριν τα βάλουμε στην κατσαρόλα.

    Και μπορεί αυτό να μοιάζει βολικό για να μην είναι τα μισά μέσα και τα μισά έξω από το νερό αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι αυτός ο αυθεντικός τρόπος μαγειρέματος.

    Γι’ αυτό και οι Ιταλοί κατά κανόνα δεν το κάνουν.

    Ο λόγος αρχικά που τα μακαρόνια μπαίνουν ολόκληρα μέσα στην κατσαρόλα είναι για τυλίγονται τελείως γύρω από το πιρούνι και με αυτό τον τρόπο να μην πετάγεται η σάλτσα στο τέλος.

    Αν τα σπάσεις, δεν μπορείς μετά να τα τυλίξεις σωστά γύρω από το πιρούνι σου.

    Εκτός από τον πρακτικό λόγο που δεν πρέπει να σπας τα μακαρόνια όταν τα μαγειρεύεις, οι Ιταλοί πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο φέρνει και κακοτυχία.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το Επιμελητήριο Αχαΐας με δυναμική παρουσία στο Regional Growth Conference

    Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Αχαΐας στο...

    Ο Πρόεδρος του Ομίλου Αntenna προσκεκλημένος στο επίσημο δείπνο του Εμίρη του Κατάρ προς τιμήν του Προέδρου των ΗΠΑ

    Στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Εμίρης του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ...

    Αμαλιάδα: Ξεκινά και επίσημα ο επανέλεγχος Παναγιωτάκη από την Τριμελή Επιτροπή

    Και επίσημα ξεκινά ο επανέλεγχος της αιτίας θανάτου του...

    Πέθανε ο Κώστας Λυχναράς, σκηνοθέτης του «Κωνσταντίνου και Ελένης» και «Καφέ της Χαράς»

    Σε ηλικία 86 ετών άφησε την τελευταία πνοή του...