Αδιαμφισβήτητα, μια από τις πιο συχνές συνήθειές μας όταν μαγειρεύουμε τα μακαρόνια είναι να τα σπάμε στην μέση πριν τα βάλουμε στην κατσαρόλα.
Και μπορεί αυτό να μοιάζει βολικό για να μην είναι τα μισά μέσα και τα μισά έξω από το νερό αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι αυτός ο αυθεντικός τρόπος μαγειρέματος.
Γι’ αυτό και οι Ιταλοί κατά κανόνα δεν το κάνουν.
Ο λόγος αρχικά που τα μακαρόνια μπαίνουν ολόκληρα μέσα στην κατσαρόλα είναι για τυλίγονται τελείως γύρω από το πιρούνι και με αυτό τον τρόπο να μην πετάγεται η σάλτσα στο τέλος.
Αν τα σπάσεις, δεν μπορείς μετά να τα τυλίξεις σωστά γύρω από το πιρούνι σου.
Εκτός από τον πρακτικό λόγο που δεν πρέπει να σπας τα μακαρόνια όταν τα μαγειρεύεις, οι Ιταλοί πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο φέρνει και κακοτυχία.