Υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Ναυπάκτου

    Ημερομηνία:

    Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας υπέγραψε τη σύμβαση του έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Ναυπάκτου, παρουσία του Αντιδημάρχου Διεύθυνσης Περιβάλλοντος κ.Θωμά Κοτρωνιά.

    Με συνολικό αρχικό προϋπολογισμό 478.503 ευρώ, το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα» και υπάγεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος-Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» που έχει ως κύριο στόχο την υποστήριξη της μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και ως εκ τούτου στη βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος των δημόσιων κτηρίων και υποδομών.

    Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν εξωτερικές μονώσεις στους τοίχους και τη στέγη του σχολικού συγκροτήματος, αντικαταστάσεις κουφωμάτων και φωτιστικών, αισθητήρες φωτισμού, καθώς και φωτοβολταϊκούς συλλέκτες για την κάλυψη των ιδίων αναγκών.

    Με δήλωσή του ο κ.Γκίζας, σημείωσε: «Πρόκειται για ένα ακόμη έργο που αποτελεί προϊόν σχεδιασμού και σοβαρής δουλειάς. Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε περιβαλλοντικά ζητήματα, σχεδιάσαμε, μελετήσαμε, εντάξαμε σε χρηματοδότηση και πλέον ξεκινούμε την εκτέλεση της ενεργειακής αναβάθμισης ενός από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα της πόλης μας, βελτιώνοντάς το σημαντικά και ουσιαστικά. Η διαρκής προσπάθεια για τη διασφάλιση ενός ασφαλούς, υγιούς και σύγχρονου περιβάλλοντος για τα παιδιά μας και το εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελεί πάγια βασική μας προτεραιότητα».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: ΣΟΚ – Δεν τα κατάφερε ο Σάκης Παναγιωτόπουλος – ΦΩΤΟ

    Θλίψη προκάλεσε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του...

    Σιγά μην  πάρουν λεφτά από τα λαμόγια του ΟΠΕΚΕΠΕ

    Διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες τίτλους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης...

    ΠΑΤΡΑ: Δεν υπάρχει «γιατρειά» στα Προσφυγικά

    Θα επανέλθουμε στο θέμα των ρομά κυρίως στην περιοχή...

    Οθων Παπαδόπουλος για Μουρτζούκου: Επιδιώκει να έχει επικοινωνία με όλα τα πρόσωπα του συγγενικού της κύκλου

    Ο δικηγόρος του πατριού της Ειρήνης Μουρτζούκου, Όθων Παπαδόπουλος, μίλησε στον ΑΝΤ1 για...