Υπεγράφη συλλογική σύμβαση μετά από 13 χρόνια για τους ιατρικούς επισκέπτες

Ημερομηνία:

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών- Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων-Κλάδων (ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ) προχώρησε στην υπογραφή νέας ομοιοεπαγγελματικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με τους εκπροσώπους των φαρμακευτικών εταιρειών που συμμετέχουν στα θεσμικά όργανα ΣΦΕΕ, ΠΕΦ και ΣΑΦΕΕ, μετά από δύο χρόνια σκληρών διαπραγματεύσεων.

Ο κλάδος των ιατρικών επισκεπτών, με την νέα Ομοιοεπαγγελματική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, γυρίζει νέα σελίδα στην ιστορία του, θέτοντας τις βάσεις για μια πιο ποιοτική και αποδοτική απασχόληση στον κλάδο του φαρμάκου.

 

Μέσω της νέας συλλογικής σύμβασης, επετεύχθη:

• Αύξηση στο εισόδημα πολλών εργαζομένων. Οι νέοι μισθοί θα ξεκινούν από τα 1.050 ευρώ για τους μη πτυχιούχους και από τα 1.150 ευρώ για τους πτυχιούχους, χωρίς να συνυπολογίζονται οι τριετίες.
• Συμφωνία ποσού για έξοδα διατροφής (62 ευρώ για διανυκτέρευση και 37 ευρώ για διημέρευση) με αποδείξεις. Θεσμοθετήθηκε αποζημίωση για την εκτός έδρας εργασία (8,8 ευρώ).
• Προστασία του ελεύθερου χρόνου και απαγόρευση της χρήσης των GPS, προστατεύοντας έτσι την ιδιωτικότητα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ, κ. Σωκράτης Λάμπος «τα επόμενα βήματά μας θα είναι να διασφαλίσουμε την εφαρμογή της Σύμβασης, να την καταστήσουμε υποχρεωτική και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ακόμα καλύτερες συνθήκες εργασίας στο εργασιακό περιβάλλον».

Από το 2012, οι εργαζόμενοι στην Ιατρική Ενημέρωση στερούνταν Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με αποτέλεσμα τη σταδιακή απώλεια σημαντικών εργασιακών κεκτημένων, ενώ και οι μισθοί τους είχαν σαν βάση τον κατώτατο μισθό της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Φωκίων Ζαΐμης: «Στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου για Δίκτυο Βιβλιοθηκών Δυτικής Ελλάδας»

Στην εκδήλωση της Βιβλιοθήκης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου «Ανοικτές...

Ελεύθεροι επαγγελματίες: «Ανάσα» για εισοδήματα πάνω από 10.000 ευρώ – Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο το 2027

Διπλή φορολογική ανάσα με μικρότερο τεκμαρτό εισόδημα και νέα...

Άγριο ξύλο στο Halloween Hunt στο Γκάζι – «Μας χτυπούσαν και όταν φωνάζαμε ότι πονάμε, συνέχιζαν πιο δυνατά»

Εικόνες που παραπέμπουν σε σκηνές τρόμου και καταγγελίες για...

Με «άρωμα» Ελλάδας ο διάδοχος της Λαγκάρντ στην προεδρία της ΕΚΤ

Μία από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις των επόμενων μηνών...