flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Υπεράνω υποψίας ο Πατρινός που έφτιαχνε χιλιάδες “μαϊμού” μπλουζάκια! Δουλεύει σε…. δημόσια υπηρεσία

Υπεράνω υποψίας ήταν ο πατρινός βιοτέχνης που εντύπωνε επώνυμες φίρμες σε ρούχα, συνεργαζόμενος με Ρομά, οι οποίοι στη συνέχεια διοχέτευαν στο εμπόριο τα μαϊμού-προϊόντα.

Τη μέρα ο ιδιοκτήτης, που απουσίαζε την ώρα που έκανε έφοδο η Αστυνομία και δεν συνελήφθη, ήταν ένας νομοταγής βιοτέχνης, τη… νύχτα όμως η παρανομία κατέκλυζε τη βιοτεχνία και οι αστυνομικοί τόνιζαν ότι τον είχε κατακυριεύσει η απληστία…

Το άσχημο της υπόθεσης είναι ότι ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας, έστω και άθελά του, έβαλε σε περιπέτειες τον πατέρα του, ο οποίος ήταν παρών την ώρα της αστυνομικής «επιχείρησης» και συνελήφθη, όπως ήταν φυσικό.

Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ

Ο πατέρας είναι υπάλληλος κρατικού φορέα της Πάτρας και αναπόφευκτα πλέον αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υπηρεσία του, από την ώρα που συμπεριλαμβάνεται στους κατηγορούμενους της υπόθεσης.

Το χαρακτηριστικό της απληστίας είναι ότι, ενώ η βιοτεχνία είχε συνεργασία με κρατικούς φορείς, αξιοποιώντας προγράμματα, αλλά και προχωρώντας σε εκτυπώσεις που ενίσχυσαν εντυπωσιακά τον τζίρο της, εν τούτοις είχε συνάψει και «εμπορική συμφωνία» με Ρομά και εντύπωνε διάσημες εμπορικές στάμπες σε είδη ρουχισμού.

Στη βιοτεχνία βρέθηκαν 30.000 μαϊμού εντυπώματα, 2.387 ενδύματα με σήματα επώνυμων εταιρειών, 1.368 ενδύματα έτοιμα προς εντύπωση σημάτων, ένας εκτυπωτής, τρεις ηλεκτρικές πρέσες και μία ηλεκτρική συσκευή επιγραφοποιίας. Ιδίως, οι άνδρες της Ασφάλειας εντυπωσιάσθηκαν από την ύπαρξη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή που με ακρίβεια υπέκλεπτε τις μάρκες επώνυμων ειδών ρουχισμού κι έτσι τα εντυπώματα στα ρούχα φάνταζαν αυθεντικά, αφού μόνο ένα πολύ έμπειρο μάτι μπορούσε να διακρίνει την απάτη.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

Οπως είναι γνωστό συνολικά συνελήφθησαν 5 άτομα την ώρα της επιχείρησης (τρεις Ρομά, ο πατέρας του ιδιοκτήτη της βιοτεχνίας κι ένας εργάτης από το Μπαγκλαντές), οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Οι δράστες με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά με περιοριστικούς όρους. Πιο βαριά είναι η απαγόρευση της εξόδου τους από την χώρα, ενώ επίσης επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση 500 ευρώ έκαστος.

Ξεχωριστή είναι η περίπτωση του εργάτη από το Μπαγκλαντές, ο οποίος βρισκόταν παράνομα στη χώρα μας. Προβλέπεται η απέλασή του το αργότερο σε 6 μήνες από την ημέρα τέλεσης των αδικημάτων, που καταγράφηκαν από την Ασφάλεια Πάτρας. Ας σημειωθεί ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των πέντε έχει κακουργηματική διάσταση, διότι το ύψος της επαπειλούμενης ζημιάς των επώνυμων εταιρειών ξεπερνάει κατά πολύ το ποσό των 120.000 ευρώ.

Ειδικότερα, από την ακινητοποίηση τριών οχημάτων στην περιοχή της Παραλίας διαπιστώθηκε από την Ασφάλεια ότι μεταφέρονταν περισσότερα από 3.500 ρούχα.

Οι πέντε συλληφθέντες βαρύνονται, συγκεκριμένα με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας, του αθέμιτου ανταγωνισμού, τελωνειακών παραβάσεων και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ;

Μια ανώνυμη καταγγελία, προφανώς από «ανταγωνιστή» οδήγησε την Αστυνομία της Πάτρας στην οργάνωση της «επιχείρησης» στην περιοχή της Παραλίας, όπου εδρεύει η βιοτεχνία. Είχε προκληθεί η παρακολούθηση του χώρου και «τσεκαρίσθηκαν» οι ώρες που διακινούσαν οι κατηγορούμενοι το εμπόρευμά τους, που ήταν πάντα βραδινές.

Στο μεταξύ, τρεις μέχρι στιγμής επώνυμες εταιρείες, που πλήττονται από τον απομιμητικό ανταγωνισμό εκδήλωσαν την πρόθεση να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής, όταν έλθει η ώρα του εδωλίου για τους κατηγορούμενους.

Τέλος, σημειώνεται ότι στο στόχαστρο της Τοπικής ΕΛΑΣ, σύμφωνα με έγκυρη αστυνομική πηγή, βρίσκονται δύο ακόμη παρόμοιες «βιοτεχνίες» που λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.