Υπηρεσία υποστήριξης ηλικιωμένων ή και μοναχικών ατόμων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

    Ημερομηνία:

    «Η δημιουργία ενός πλέγματος προστασίας και υποστήριξης των ηλικιωμένων που διαβιούν αυτόνομα, αποτελεί μία διαρκή προσπάθεια που έχει όμως ιδιαίτερη αξία στις δύσκολες ημέρες που όλοι βιώνουμε με την πανδημία» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, με αφορμή την απόφαση ένταξης του έργου «Παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

    Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.299.300 ευρώ, εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

    Στόχος του, είναι η δημιουργία μιας κεντρικής υπηρεσίας υποστήριξης ηλικιωμένων ή και μοναχικών ατόμων που χρήζουν κοινωνικής πρόνοιας και υποστήριξης. Η υπηρεσία παρέχεται από τη Γενική Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

    Η δράση αφορά 1.000 άτομα, κυρίως ηλικιωμένους, που ζουν μόνοι και/ ή χρόνιους πάσχοντες. Έχει σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, την υποβοήθηση της μοναχικής διαβίωσης τους και την ασφαλή τους γήρανση. Η υπηρεσία έχει διάρκεια δέκα οκτώ (18) μήνες και περιλαμβάνει: α) τη Λειτουργία κέντρου 24ης παρακολούθησης και τηλεφωνικής υποστήριξης ωφελούμενων και β) την παρακολούθηση και τηλεειδοποίηση των ηλικιωμένων μέσω ειδικών συσκευών.

    «Κανείς μόνος του. Αυτό είναι το σύνθημα, αυτή και η προσπάθειά μας στην Περιφέρεια, σε όλα τα επίπεδα. Φροντίζουμε να είμαστε δίπλα στην κοινωνία και ειδικά, στα πιο ευαίσθητα και αδύναμα μέλη της» συμπληρώνει ο κ. Φαρμάκης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καλαμάτα: Η Μαρία Κάλλας έγινε το πρόσωπο της πόλης χάρη σε έναν Πατρινό – φωτό

    Οποιος διασχίσει την οδό Αριστομένους στο κέντρο της Καλαμάτας, το...

    Πάνω από 250.000 αδέσποτα γατάκια συνυπάρχουν με τους κατοίκους της σύγχρονης Κωνσταντινούπολης

    Στην Κωνσταντινούπολη των 15 εκατομμυρίων κατοίκων ανάμεσα στα δρομάκια, τα τζαμιά,...

    Τεράστιες ζημιές έχουν προκαλέσει οι καταρρακτώδεις βροχές του τελευταίου τριημέρου σε Ηπειρο και Κέρκυρα

    Τεράστιες ζημιές σε περιοχές της Ηπείρου και της Κέρκυρας προκαλούν οι καταρρακτώδεις βροχές του τελευταίου...

    Πρώην σύζυγος κατηγορείται για μάγια βουντού: «Σκόπευε να τον κάνει σκλάβο»

    Ένας άνδρας στην Αθήνα κατήγγειλε ότι η πρώην σύζυγός...