Υποψίες για απόπειρα δηλητηρίασης του επικρατέστερου διαδόχου στο Πατριαρχείο Γεωργίας

    Ημερομηνία:

    Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες εκ της Τιφλίδας ομάδα επισκόπων της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Γεωργίας πιέζει τις τελευταίες ημέρες παρασκηνιακά το στενό περιβάλλον του εν ενεργεία Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β’ (ο οποίος απουσίαζε για μεγάλο χρονικό διάστημα από τα εκκλησιαστικά δρώμενα) ώστε ο Μακαριώτατος να παραιτηθεί οικειοθελώς και να αναλάβει Τοποτηρητής ο Μητροπολίτης Senaki και Chkhorotskhu Shio Mujiri, 54 ετών, ως ο υπεύθυνος για την οργάνωση της διαδικασίας εκλογής νέου Πατριάρχη.

    Από τον Νοέμβριο του 2017 ο σεβασμιώτατος φέρεται να είναι εξουσιοδοτημένος να υπογράφει εντολές για λογαριασμό του Πατριαρχείου ενώ θεωρείται ο υπ ‘ αριθμόν 1 διάδοχος του πατριαρχικού θώκου!

    Υποψίες για απόπειρα δηλητηρίασης του επικρατέστερου διαδόχου στο Πατριαρχείο Γεωργίας

    Εν τω μεταξύ ο Aleksandre Darakhvelidze, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Γεωργίας, δεσμεύτηκε την προηγούμενη Τετάρτη ότι θα ερευνήσει «όλες τις πραγματικές περιστάσεις» σχετικά με την υποτιθέμενη δηλητηρίαση του επισκόπου Shio Mujiri.

    Στα σχόλια του Τύπου, ο αξιωματούχος απέφυγε να δώσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες, σημειώνοντας ότι ερευνάται το περιστατικό με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

    Τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για την υποτιθέμενη δηλητηρίαση του σεβασμιωτάτου με αρσενικό στις 5 Ιουλίου, υποστηρίζοντας ότι οι ιατρικές εξετάσεις βρήκαν βαρέα μέταλλα στο αίμα του.

    Η Andria Jagmaidze, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, είπε ότι την επόμενη μέρα οι ιατρικοί έλεγχοι έδειξαν «υψηλά από τα επιτρεπτά επίπεδα μετάλλου», προσθέτοντας ότι και ένα «τυχαίο περιστατικό ή παρέμβαση από το εξωτερικό» μπορεί να κρύβεται πίσω από την επιδείνωση της σωματικής δύναμης του επισκόπου. τις προηγούμενες εβδομάδες». Πρόσθεσε επίσης ότι τα δείγματα αίματος θα σταλούν επίσης στο εξωτερικό για ελέγχους.

    Υποψίες για απόπειρα δηλητηρίασης του επικρατέστερου διαδόχου στο Πατριαρχείο Γεωργίας

    Ο νύν Πατριάρχης Γεωργίας Ilia II γεννήθηκε ως Irakli Ghudushauri-Shiolashvili στο Vladikavkaz, τη σημερινή ρωσική Βόρεια Οσετία.

    Το 1967 χειροτονήθηκε επίσκοπος Τσχουμί και Αμπχαζέτι στη δυτική, σήμερα κατεχόμενη περιοχή, και ανυψώθηκε στο βαθμό του μητροπολίτη το 1969.
    Μετά τον θάνατο του Πατριάρχη Δαυίδ Ε’, εξελέγη αυτός νέος προκαθήμενος στις 25 Δεκεμβρίου 1977. Ο Ηλείας Β’ ήταν μόλις 44 ετών.
    Στη νέα του θέση, ξεκίνησε μια σειρά μεταρρυθμίσεων, δίνοντας τη δυνατότητα στη Γεωργιανή Ορθόδοξη Εκκλησία να ανακτήσει σε μεγάλο βαθμό την προηγούμενη επιρροή και το κύρος της μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980.
    Το 1988 υπήρχαν μόνο 180 ιερείς, 40 μοναχοί και 15 μοναχές για τους πιστούς, οι οποίοι υπολογίζονταν με διάφορους τρόπους από ένα έως τρία εκατομμύρια.
    Από το 1978 έως το 1983, ο Ηλίας Β’ ήταν Συμπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών (WCC), στην οποία είχε προσχωρήσει η Γεωργιανή Ορθόδοξη Εκκλησία με άλλες σοβιετικές εκκλησίες το 1962. Τον Μάιο του 1997, η Ιερά Σύνοδος της Γεωργιανής Ορθόδοξης Εκκλησίας ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το WCC.
    Αυτή τη στιγμή φέρεται να υπάρχουν περίπου 2.000 ενεργές εκκλησίες και μοναστήρια στη Γεωργία και έως και 3.000 μοναχοί και μοναχές.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    XAΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΟΝΑΝΟΣ: Τι δεν μας είπε ο Καραμανλής στην Πάτρα – Σκληρή γλώσσα από τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη

    Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος...

    Τηλεθέαση: Σάρωσε ξανά η Αγγελική Νικολούλη με το «Τούνελ»

    Αγγελική Νικολούλη και Νίκος Μουτσινάς έδωσαν τη δεύτερη μάχη τους...

    Αγγλία: Βαριά ήττα για την Μάντσεστερ Σίτι, 4-0 η Τότεναμ

    Το χειρότερο δώρο πήρε ο Πεπ Γκουαρδιόλα μόλις δύο...

    ΣΥΡΙΖΑ για Ρωμανό: Aστυνομικές πρακτικές τύπου «συνήθως υπόπτων» δεν αρμόζουν σε σύγχρονο κράτος δικαίου

    Στην προφυλάκιση του Νίκου Ρωμανού αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία...
    Best Shop