Υπόθεση Πισπιρίγκου: Καταθέτουν προσφυγή προς άρση της αναστολής τους οι ιατροδικαστές

    Ημερομηνία:

    Οι ιατροδικαστές Χριστίνα Τσάκωνα, Σωκράτης Τσαντίρης και Αγγελική Τσιόλα αναμένεται εντός της εβδομάδας να καταθέσουν προσφυγή στο Πρωτοδικείο, ζητώντας την άρση της αναστολής και την επιστροφή στα καθήκοντά τους. Όπως έγραψε και το dikastiko.gr, οι τρεις ιατροδικαστές τέθηκαν σε αναστολή με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδη, για λόγους δημοσίου συμφέροντος μετά την διαβίβαση των πρακτικών της δίκης στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθούν για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης.

    Σημειώνεται ότι, κατά την απόφαση της Τρίτης 18/3 όπως έγραψε το dikastiko.gr εκτός από την καταδίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου παράλληλα το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση των πρακτικών της δίκης για πέντε παθολογοανατόμους και ιατροδικαστές για τη διερεύνηση του αδικήματος της ψευδούς κατάθεσης.

    Η εισαγγελέας είχε προτείνει διαβίβαση πρακτικών για επτά πρόσωπα λέγοντας: «Διαπίστωσα ότι κάποιοι εκ των παθολογοανατόμων και ιατροδικαστών υπέπεσαν αντιφάσεις. Προτείνω να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης για τους κρατικούς ιατροδικαστές Χριστίνα Τσάκωνα, Σωκράτη Τσαντίρη, Αγγελική Τσιόλα, Κωνσταντίνο Κραββαρίτη, τους ιδιώτες ιατροδικαστές Ουρανία Δημακοπούλου και Συμεών Μεσογίτη, αλλά και τον παθολοανατόμο Εμμανουήλ Αγαπητό στην εισαγγελία καθώς προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις, όχι μόνο απλές, για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης».

    “Τσουνάμι” αναστολής καθηκόντων για ιατροδικαστές μετά τη δίκη Πισπιρίγκου

    proliptikes

    Την αναστολή από τα καθήκοντα ενός ακόμη ιατροδικαστή αποφάσισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Πρόκειται για τον ιατροδικαστή Λάρισας Χρήστο  Κραββαρίτη ο οποίος κατόπιν προκαταρκτικής πειθαρχικής έρευνας παραπέμπεται στο πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για ανάρμοστη συμπεριφορά και παράβαση καθήκοντος, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί απαγγελία για παραποιημένη ιατροδικαστική έκθεση με οικονομικό αντάλλαγμα 10.000 ευρώ.

    Παρ’ ότι η υπόθεση δεν αφορά άμεσα τη δίκη Πισπιρίγκου. Ωστόσο, ο ιατροδικαστής ήταν και στη συγκεκριμένη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της Πάτρας.

    Παράλληλα, ο υπουργός αποφάσισε την αναστολή καθηκόντων και πέμπτου ιατροδικαστή. Η απόφαση αφορά τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Βορείου Αιγαίου Θεόδωρο Νούσια, ο οποίος κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο στο πλαίσιο δίκης με κατηγορούμενο για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορία – οπλοχρησία.

    Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε τελικώς σε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Dragon Fruit από την Καλαμάτα – Στην Κυπαρισσία τα πιο πρώιμα καρπούζια στην Ευρώπη

    Η εύφορη γη της Μεσσηνίας παράγει πλήθος προϊόντων αλλά...

    Οι 10 καλύτερες χώρες για μετανάστευση το 2025 – Ποια βρίσκεται στην κορυφή

    Ο νέος δείκτης μετανάστευσης της Remitly ανέδειξε την Ισλανδία ως την καλύτερη χώρα...

    Σάμαλι νηστίσιμο με άρωμα μαστίχας

    Θα είναι σαν το ραβανί, αλλά θα είναι νηστίσιμο. Το είπαν και...

    Καλάθι του Πάσχα: Πότε κάνει πρεμιέρα – τι θα περιλαμβάνει

    «Πρεμιέρα» την Τετάρτη 9 Απριλίου αναμένεται να κάνει, σύμφωνα...