Υπόθεση Πισπιρίγκου: Ξεκίνησαν οι μάρτυρες από το ΩΝΑΣΕΙΟ – Τι είπε ο πρώτος

    Ημερομηνία:

    Ο κύκλος των καταθέσεων των ιατρών του Ωνάσειου καρδιοχειρουργικού ιδρύματος άνοιξε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας από την μητέρα της.

    Πρώτος μάρτυρας από το Ωνάσειο εξετάστηκε την Τρίτη, 30 Μαΐου στη δίκη ο Κωνσταντίνος Κυριακούλης, παιδίατρος, που εργάζεται στην καρδιοχειρουργική μονάδα.

    «Η Τζωρτζίνα ήρθε σε εμάς από το νοσοκομείο Πάτρας, τον Μάιο 2021. Ήρθε σε εμάς για αξιολόγηση και τοποθέτηση απινιδωτή. Έμεινε ένα μήνα τοποθετήθηκε απινιδωτής και συνέχισε νοσηλεία Πάτρας», είπε ο μάρτυρας στην κατάθεσή του.

    GLEARNET

    Ο παιδίατρος ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου σχετικά με ένα επεισόδιο σπασμών που παρουσίασε η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο, απαντώντας πως ήταν αναμενόμενο:

    «Είναι ένα παιδί που έχει υποστεί σοβαρή βλάβη. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μετά από εγκεφαλοπάθεια. Μπορούν να εμφανιστούν σπασμοί σε παιδιά που έχουν υποστεί βλάβη. Είναι αναμενόμενο», τόνισε ο μάρτυρας στην κατάθεσή του.

    Ο κ. Κυριακούλης ρωτήθηκε από την πρόεδρο του δικαστηρίου, σχετικά και με τις αναφορές του στην κατάθεση στην ανακρίτρια πως παιδιά όπως η Τζωρτζίνα που έχουν υποστεί εγκεφαλοπάθεια, δεν έχουν μεγάλο προσδόκιμο ζωής, ενώ ταυτόχρονα δεν περίμενε να έχει τόσο σύντομη κατάληξη.

    «Δεν είναι το ίδιο με γενικό πληθυσμό το προσδόκιμο ζωής σε αυτές περιπτώσεις…Μάθαμε ότι αυτό το παιδί κατέληξε στο Παίδων, ήταν έκπληξη για όλους… Ο απινιδωτής μπορεί να δώσει ρεύμα και να ανατάξει μία επικίνδυνη για παιδί αρρυθμία. Μπορεί να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Όταν οι σφύξεις υποχωρήσουν μπορεί να δώσει ρεύμα και να προστατέψει καρδιά. Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε για να προστατέψουμε από αρρυθμίες», εξήγησε ο μάρτυρας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ιωάννα Τούνη: Τι αποκάλυψε ο Γιώργος Λιάγκας για τον νέο της σύντροφο

    Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, η Ιωάννα Τούνη και ο νέος της...

    Πετρούπολη: Αλεπού αποπειράθηκε να κλέψει τσάντα με κρουασάν (Βίντεο)

    Μια απρόσμενη απόπειρα «κλοπής» σημειώθηκε στην Πετρούπολη, όταν μια...

    Ποινική δίωξη για τέσσερα αδικήματα στον πλαστικό χειρουργό που ξυλοκόπησε γυναίκα στη μέση του δρόμου

    Στην άσκηση ποινικής δίωξης για τέσσερα πλημμελήματα σε βάρος...

    Άννα Κυριακού: Την Τετάρτη η κηδεία της θρυλικής «Μπεμπέκας»

    Η θρυλική «Μπεμπέκα» από τη σειρά «Τρεις Χάριτες» πέθανε...