flamis.gr
Αληθινές ειδήσεις από την Πάτρα με το κύρος έγκριτων δημοσιογράφων. Έκτακτη επικαιρότητα και τα τελευταία νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο!

Υπόθεση ψευτογιατρού: Αναζητούν θύματα του και στην Δυτική Ελλάδα

Η πρώτη επίσημη καταγγελία για τον Διονύση Τριανταφύλλου που έγινε το 2017 ξεδιπλώνει και τη δράση του. Πως πλησίαζε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, πως τους έπειθε να σταματήσουν τις συμβατικές τους θεραπείες κάνοντας τους ενέσεις με βλαστοκύτταρα με το αζημίωτο φυσικά…

Κάθε ένεση κόστιζε 25.000 ευρώ ενώ ταξίδευε μαζί τους ως την Γερμανία για να κάνουν εξετάσεις στην κλινική του Γερμανού γιατρού συνεργάτη του όπως τον σύστηνε…

Αυτή η πρώτη επίσημη καταγγελία πήρε τη νομική οδό και κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του για απάτη αλλά ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους να εμφανίζεται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Από το παραπεμπτικό βούλευμα της πρώτης επίσημης καταγγελίας αλλά και τις επόμενες καταγγελίες που έγιναν στις αρχές προκύπτει ότι είχε ακριβώς τον ίδιο τρόπο δράσης απέναντι στους ασθενείς.

Οι αρχές τον ερευνούσαν επί δύο χρόνια και γρήγορα ανακάλυψαν και την πρώτη επίσημη καταγγελία. Η μητέρα της ασθενούς κλήθηκε σε κατάθεση από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης περιγράφοντας την δική της υπόθεση εξαπάτησης από τον φυσικοθεραπευτή…. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του έχει ως στόχο να παρουσιαστούν και άλλα θύματα.

Οι αρχές υποψιάζονται ότι υπάρχουν και άλλοι ασθενείς σε διάφορες περιοχές της χώρας, ανάμεσα τους και η Ηλεία.

Η εφημερίδα Πατρίς σας παρουσιάζει καρέ-καρέ πως έδρασε σε μία κοπέλα που “…της συστήθηκε ως νευρολόγος με άδεια νευρολογίας στο εξωτερικό”.

Η ασθενής διεγνώσθη με σκλήρυνση κατά πλάκας από το 2011 και μέχρι τον Απρίλιο του 2014 ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση λαμβάνοντας συγκεκριμένη αγωγή, ενώ εντάχθηκε σε πρόγραμμα αποκατάστασης σε συγκεκριμένο κέντρο. Εκεί γνωρίζει τον… γιατρό.

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι: “…της συστήθηκε ως ιατρός νευρολόγος, ο οποίος είχε λάβει άδεια νευρολογίας στο εξωτερικό και ο οποίος της ανέφερε ότι είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν -με απόλυτη επιτυχία μέχρι πλήρους ίασης, αντίστοιχες περιπτώσεις της ασθένειας αυτής συνεργαζόμενος με έναν Γερμανό ιατρό επίσης νευρολόγο. Πειθόμενες οι εγκαλούσες -μητέρα και κόρη- στις διαβεβαιώσεις του, στις 15 Φλεβάρη του ’15, ταξίδεψαν -η κόρη με τον αδερφό της και τον κατηγορούμενο στη Στουτγάρδη Γερμανίας προκειμένου να υποβληθεί η κόρη σε εξέταση “Pet scan” η οποία όπως τους ανέφερε ο κατηγορούμενος πως δεν διενεργείται στην Ελλάδα και ακολούθως να την αξιολογήσει ο Γερμανός γιατρός ώστε να αποφασίσει το θεραπευτικό σχήμα σε συνεργασία με τον κατηγορούμενο… Πράγματι επισκέφθηκαν τον γιατρό, ο οποίος όπως αργότερα διαπίστωσαν δεν ήταν νευρολόγος και ότι μετά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εξέτασης της πρότειναν να υποβληθεί σε θεραπεία με πεπτίδια. Ο κατηγορούμενος της εξήγησε ότι τα πεπτίδια είναι κατάλληλα για την “ενεργοποίηση” -ή καλύτερα διέγερση- συγκεκριμένων περιοχών του εγκεφάλου ούτως ώστε όταν θα γινόταν η έγχυση με βλαστοκύτταρα να διαστηριοποιούνταν οι περιοχές που είχαν ενεργοποιηθεί από τα πεπτίδια. Στην επίσκεψή της στη Γερμανία έγινε μία πρώτη χορήγηση πεπτιδίου ενέσιμης μορφής ενώ όταν επέστρεψαν την επόμενη στην Αθήνα ξεκίνησε η θεραπεία υπό την επίβλεψη του κατηγορουμένου”.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, η ασθενής έπρεπε να λαμβάνει ενέσιμα τα πεπτίδια ώστε τον Μάρτιο του 2015 να γίνει ένεση με βλαστοκύτταρα και ότι στη συνέχεια σε έξι μήνες θα έπρεπε να πραγματοποιεί μία ένεση ανά 15 ημέρες. Έλεγε δε ότι τα πεπτίδια που ήταν σε σκόνη τα εισήγαγε ο ίδιος από τη Γερμανία καθώς δεν υπήρχαν στην Ελλάδα… Ο κατηγορούμενος επιπλέον δεν αποκάλυψε ποτέ τι περιείχαν αυτά τα σκευάσματα ενώ έδινε και φάρμακο που το έφερνε από Ρωσία.

ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΜΕ… ΣΚΟΝΤΟ!

Ο φυσικοθεραπευτής εμφανιζόταν -όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά- πολύ αισιόδοξος και τους έλεγε ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2015 η ασθενής θα γινόταν καλά καθώς ο οργανισμός της μετά βεβαιότητας θα ανταποκρινόταν σε αυτή τη θεραπεία. Όλα αυτά βέβαια με το αζημίωτο. Από 100 ως 200 ευρώ το κάθε πεπτίδιο ενώ η κάθε ένεση με βλαστοκύτταρα κόστιζε… 25.000 ευρώ!

“Ο ίδιος είχε δεσμευθεί ότι θα τους προσκόμιζε τις αποδείξεις αλλά και τις πιστοποιήσεις των βλαστοκυττάρων από τη Γερμανία κάτι το οποίο ουδέποτε

έπραξε”, αναφέρεται στο βούλευμα.

Η κατάσταση της υγείας της ασθενούς πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Από στοιχεία της υπόθεσης προέκυψε ότι “…ο κατηγορούμενος απέδωσε το γεγονός σε κόπωση από την αποκατάσταση και παρότρυνε τη δεύτερη να διακόψει τις συνεδρίες αποκατάστασης και να συνεχίσει τις θεραπείες κατ’ οίκον. Λίγο αργότερα δε -όπως προκύπτει, είπε στην ασθενή να σταματήσει ένα φάρμακο που έπαιρνε λέγοντάς της ότι το δίνουν όταν τίποτα άλλο δεν έχουν να κάνουν και στο δίνουν για να πας σπίτι σου να πεθάνεις”. Την απειλούσε ότι θα πεθάνει και απέδιδε στο φάρμακο που έκοψε ότι επιβαρυνόταν η κατάσταση της υγείας της.

“Τον Αύγουστο του 2015 υποβλήθηκε επειγόντως σε επόμενη έγχυση βλαστοκυττάρων η οποία κόστισε 5.000 ευρώ διότι όπως της ανέφερε ο κατηγορούμενος “…τα βλαστοκύτταρα για τα νεύρα είναι πιο οικονομικά”.

Η μητέρα ζητούσε αποδείξεις για τα χρήματα που έδινε αλλά εκείνος της έλεγε

“έχω ξεχάσει να τις φέρω και θα τις φέρω την επόμενη φορά που θα πάω ταξίδι στη Γερμανία”. Πρότεινε μάλιστα να της χορηγήσει προσωρινά μηνιαίες μικρού ποσού αποδείξεις δήθεν για φυσιοθεραπεία καθώς είχε μόνο άδεια φυσικοθεραπευτή.

Η μητέρα ασθενούς του έδωσε… 135.240(!) ευρώ και πήρε αποδείξεις για 16.800 ευρώ. Οι αποδείξεις αφορούσαν στο διάστημα από τον Μάρτιο του 2015 ως και τον Δεκέμβριο του 2016. Οι αποδείξεις ήταν από 500 ευρώ ως και 1000 ευρώ και κόπηκαν συνολικά 21 μέσα στο εν λόγω διάστημα.

Το παράδοξο είναι ότι σύμφωνα με τις αποδείξεις προκύπτει ότι η ασθενής έκανε συνολικά 559.5 φυσικοθεραπείες μέσα σε διάστημα 17 μηνών. Δηλαδή 32.9 φυσικοθεραπείες το μήνα. Η ασθενής όμως είχε καταβάλλει άλλα ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς που δεν έχουν καμμία σχέση όπως φαίνεται με τις αποδείξεις. Δεν συμβαδίζουν όχι μόνο χρηματικά αλλά και χρονολογικά.

Η ασθενής χειροτέρευε και εκείνος έλεγε ότι “…αυτή είναι η συνήθης διαδικασία και μέχρι ο εγκέφαλος να διορθώσει τις βλάβες, αυτά τα συμπτώματα δεν θα μπορούσαν να αποφευχθούν”, ενώ αργότερα απέδωσε την επιδείνωση σε λοίμωξη η οποία όμως δεν υπήρχε. Μετά έκανε και νέα έκπτωση στην ένεση… Αντί για 25.000 ευρώ, πλήρωσαν 18.000 με την αιτιολογία ότι είχαν ήδη καταβάλλει μεγάλο ποσό.

“ΕΠΑΙΡΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ”

Στην απολογία του για την πρώτη καταγγελία του 2017 είχε ισχυριστεί: “Τα μόνα ποσά που έχω λάβει είναι για τις φυσιοθεραπείες για το οποίο έχω εκδώσει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, πλέον ποσού 2.000 ευρώ περίπου για τα οποία δεν έχω εκδώσει αποδείξεις και τα οποία αφορούσαν έξοδά μου για τις θεραπείες (γάντια, κρέμες, διόδια, βενζίνες). Από τον Μάρτιο του 2015 μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 δεν έχω εισπράξει καθόλου χρήματα ενώ έκοβα αποδείξεις σε μηνιαία βάση της τάξεως των 500- 600 ευρώ”.

Η δικαιολογία που προέβαλε ήταν ότι για να κόψει αποδείξεις περίμενε την έγκριση που θα έπαιρνε από τον ΕΟΠΥΥ ο ασθενής και ότι για κάθε φυσικοθεραπεία έπαιρνε 50 ευρώ.

Για να θολώσει ακόμα περισσότερα τα νερά και να μην κινήσει υποψίες έκανε το εξής: Όταν έβλεπε ότι υπήρχε δυσπιστία από τους ασθενείς ή τους συγγενείς τους που είχαν δώσει ήδη πολλές χιλιάδες ευρώ τους έλεγε να καταθέσουν ποσά στον τραπεζικό του λογαριασμό. Οι καταθέσεις έφθαναν ακόμα και τις 43.000 ευρώ ενώ κατάθεση γίνονταν σε τραπεζικό λογαριασμό του φυσικοθεραπευτή που διατηρούσε στη Γερμανία.

Όταν η μητέρα της ασθενούς κατάλαβε την απάτη και τον απείλησε ότι θα απευθυνθεί στην ΑΔΑΕ και θα τον κυνηγήσει νομικά εκείνος της έκλεισε ραντεβού για να συζητήσουν υποτίθεται την επιστροφή κάποιου ποσού αλλά δεν εμφανίστηκε και στη συνέχεια έβαλε φραγή για τον τηλεφωνικό τη αριθμό.

ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ

Οι δύο γυναίκες γρήγορα κατάλαβαν ότι τις εξαπατούσε και κατέθεσαν μήνυση αλλά και αγωγή στις 22 Οκτωβρίου 2017 για ηθική βλάβη. Ο κατηγορούμενος διατηρούσε λογαριασμούς και στη Γερμανία ενώ απάντησε με μήνυση για εκβιασμό.

Στην απολογία του, ισχυρίστηκε ότι συστήθηκε από την πρώτη στιγμή ως φυσιοθεραπευτής και οι μόνες εργασίες που παρείχε ήταν αυτές του επαγγέλματός του. Είπε μάλιστα ότι δεν υπέβαλε την ασθενή σε καμμία θεραπεία και ότι τον Γερμανό γιατρό δεν της το σύστησε ο ίδιος αλλά άλλη ασθενής. Ότι δεν μετέφερε ποτέ πεπτίδια στην Ελλάδα, αντιθέτως μητέρα και κόρη συνομιλούσαν οι ίδιες με τον Γερμανό γιατρό. Εκείνος υποστήριξε ότι πήρε…16.800 ευρώ για τα οποία είχε δώσει αποδείξεις. Στις 8 Μαίου θα δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ… “ΚΑΙΝΕ”

Ο Τριανταφύλλου ισχυριζόταν στις αρχές ότι δεν έδινε πεπτίδια και δεν έκανε ενέσεις με βλαστοκύτταρα όμως τα ίδια του τα μηνύματα και οι ηλεκτρονικές του επικοινωνίες τον προδίδουν… Στις 19 Αυγούστου του 2016, μητέρα ασθενούς τον ενημερώνει ότι μετέφερε στον λογαριασμό του το ποσό των 1.600 ευρώ για “προηγούμενες αποδείξεις και 8 πεπτίδια”, ενώ σε άλλη επικοινωνία του λέει ότι “…της λέγατε ότι σε έξι μήνες θα γίνει καλά”.

Στις 8 Οκτωβρίου 2016 η μητέρα ζητά πληροφορίες από τον Τριανταφύλλου για τη σύσταση των πεπτιδίων και για ένα άλλο σκεύασμα που το αποκαλεί… “μικρό”.

Η απορία σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ενώ η δράση του αποκαλύπτεται το 2017 μέσα από καταγγελίες και οδηγεί σε άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του το 2019 για απάτη, εντούτοις αφήνεται… ελεύθερος με περιοριστικούς όρους συνεχίζοντας τη δράση του, τάζοντας “φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες” όπως λένε χαρακτηριστικά οι καταγγέλλοντες.

ypen