Υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στο Πανεπιστήμιο Πατρών: Αίτημα για άνοιγμα της υπόθεσης με διενέργεια νέας ΕΔΕ

    Ημερομηνία:

    Συνεχίζεται ο έντονος αναβρασμός στο Πανεπιστήμιο Πατρών με την επιστροφή στο διδακτικό και ερευνητικό έργο καθηγητή, που είχε καταγγελθεί για «σεξουαλική παρενόχληση, εργασιακό εκφοβισμό και εξώθηση σε παραίτηση εργαζομένων».

    Ο Φοιτητικός Σύλλογος του Τμήματος Βιολογίας κινητοποιείται, για τέταρτη εβδομάδα, απαιτώντας την απομάκρυνσή του καθηγητή από το Τμήμα και κάθε άλλο Τμήμα, κάνοντας λόγο για «πανεπιστημιακό δάσκαλο με κατ’ εξακολούθηση κακοποιητική συμπεριφορά»!

    Φλίγκος

    Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, χθες επανήλθε στο θέμα και μέσω ανακοίνωσής του αναφέρει: «Δεν θα μείνουμε αμέτοχοι να παρακολουθούμε την επιστροφή του καθηγητή. Δεν θα σιωπήσουμε απέναντι στη συγκάλυψη», επικρίνοντας τον πρύτανη, Χρήστο Μπούρα, ο οποίος διέταξε ΕΔΕ η οποία και δεν κατέληξε σε ενοχοποίηση του καθηγητή.

    «Δεσμευόμαστε να θέσουμε το ζήτημα και σε ευρωπαϊκούς φορείς για παραβίαση των κατευθύνσεων Ισότητας των Φύλων. Απαιτούμε αντίγραφα του φακέλου των ΕΔΕ στην εισαγγελία, προς διερεύνηση τυχόν τέλεσης ποινικού αδικήματος και άνοιγμα της υπόθεσης ξανά με διενέργεια νέας ΕΔΕ» καταλήγει.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΗΠΑ: Φόβοι ότι serial killer κυκλοφορεί ελεύθερος – Οι 13 μυστηριώδεις θάνατοι από τον Μάρτιο του 2025

    Μια σειρά ανεξήγητων θανάτων ταλανίζει τη Νέα Αγγλία των ΗΠΑ...

    Από «κόσκινο» τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων – Θα τα αξιολογεί το Δημοσιονομικό Συμβούλιο

    Από την ανεξάρτητη «κρησάρα» του Δημοσιονομικού Συμβουλίου θα μπορούν...

    Πλάκα: Έκλεβαν τουρίστες στο κέντρο της Αθήνας – 55χρονη είχε κρύψει πάνω από 1.200 ευρώ στο στόμα και τα μαλλιά της

    Σε πέντε συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνται για κλοπές προχώρησαν...

    Ανταλλαγή αιχμαλώτων με τη Ρωσία την ερχόμενη εβδομάδα ανακοίνωσε το Κίεβο

    Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι η ανταλλαγή αιχμαλώτων και σορών στρατιωτών...