Υπουργείο Εσωτερικών: Διαγράφηκαν 441.042 εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Σε εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, μια διαδικασία που ξεκίνησε πέρσι τον Νοέμβριο και είχε σαν συνέπεια να σβηστούν 441.042 άτομα.

    Με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν, τα περισσότερα από τα άτομα που διαγράφηκαν, έχουν φύγει από τη ζωή και ζούσαν κυρίως στο εξωτερικό. Αυτοί που εξακολουθούν να βρίσκονται εν ζωή, καταλαμβάνουν μικρότερο ποσοστό και είναι άτομα που ζουν εκτός Ελλάδας, με συνέπεια να μην έχουν καταβάλει φορολογική δήλωση και να μην έχουν ελληνικό διαβατήριο ή ταυτότητα.
    Οι προϋποθέσεις που έπρεπε να πληρούνται από τους εκλογείς ώστε να προχωρήσουν οι διαγραφές τους, ήταν οι ακόλουθες: να έχουν ηλικία άνω των 80 ετών (γεννημένοι πριν την 1η Ιανουαρίου του 1944), να μην έχουν υποβάλει οι ίδιοι φορολογική δήλωση και να μην εμφανίζονται σαν εξαρτώμενα πρόσωπα σε δηλώσεις του έτους 2022, να μην έχουν ενεργό ελληνικό διαβατήριο και να μην λαμβάνουν σύνταξη.

    Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι περισσότερες διαγραφές, γεωγραφικά, έγιναν σε Φλώρινα και Λακωνία (σε ποσοστά 23,9% και 16,7% αντίστοιχα) και ακολουθούν η Λέσβος, η Καστοριά, η Κεφαλονιά, η Αρκαδία, η Σάμος, η Χίος, η Μεσσηνία και η Ευρυτανία. Παράλληλα, η συνολική διαγραφή του 4,5% των εγγεγραμμένων στους καταλόγους, έριξε και το πραγματικό ποσοστό αποχής κατά περίπου τρεις μονάδες, από το 46,26% στο 43,7%.

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μασκ από το Οβάλ Γραφείο: Οι ΗΠΑ οδεύουν προς χρεοκοπία, αν δεν προχωρήσουν σε περικοπές δαπανών

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε χθες, Τρίτη, από τις αμερικανικές...

    Συμμετοχή της ΠΔΕ στην εταιρική συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου METACITIES στην Αθήνα

    Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στην εταιρική συνάντηση του...

    Σέρρες: 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή σε 43χρονο που πέταξε τούβλο στο κεφάλι του γείτονά του

    Σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ένας 43χρονος από το Μικτό...
    Best Shop