Ζάμπια: Νεκρές σε σαφάρι δύο τουρίστριες από επίθεση ελέφαντα

    Ημερομηνία:

    Μια Βρετανίδα τουρίστρια και η φίλη της από τη Νέα Ζηλανδία σκοτώθηκαν σε επίθεση ελέφαντα κατά την διάρκεια ενός σαφάρι νωρίς το πρωί στην Ζάμπια.

    Ο αστυνομικός διευθυντής της ανατολικής επαρχίας Robertson Mweemba δήλωσε ότι τα θύματα, μία 68χρονη και μια 67χρονη, δέχθηκαν επίθεση από έναν θηλυκό ελέφαντα στο Εθνικό Πάρκο South Luangwa τα ξημερώματα της Πέμπτης.

    Δύο τουρίστριες, ενώ έκαναν σαφάρι σε ένα σημείο διέλευσης στον ποταμό Luangwa, εντόπισαν έναν ελέφαντα με το μικρό του σε κοντινή απόσταση και απομακρύνθηκαν περίπου 50 μέτρα. Αλλά μέσα σε λίγα λεπτά μετά την απομάκρυνσή τους ένας άνδρας που μετέφερε το τσάι και συνήθως βρίσκεται πίσω (σ.σ. από τους τουρίστες) είδε τον ελέφαντα να τους επιτίθεται», δήλωσε ο Mweemba.

    Ο εργαζόμενος άνδρας στο σαφάρι φέρεται να φώναξε «ελέφαντες» για να σημάνει συναγερμός στις γυναίκες και την ομάδα. Τότε οι δύο τουρίστριες γύρισαν το κεφάλι τους και είδαν τον ελέφαντα να τους ορμάει με μεγάλη ταχύτητα.

    Η γυναίκα από την Νέα Ζηλανδία, αντιμετώπιζε πρόβλημα με το πόδι της και ήταν αυτή που χτυπήθηκε πρώτη από τον ελέφαντα. Οι οδηγοί σαφάρι που ήταν με την ομάδα πυροβόλησαν τον ελέφαντα για να αποτρέψουν την επίθεση.

    Σύμφωνα με τους ειδικούς ο θηλυκός ελέφαντας θήλαζε το μικρό του και φέρεται να επιτέθηκε επειδή θεώρησε τις δύο γυναίκες ως απειλή. Οι ελέφαντες είναι γνωστό ότι είναι ιδιαίτερα προστατευτικοί με τα μικρά ελεφαντάκια και γι’ αυτό έχουν σημειωθεί ανάλογες επιθέσεις στο παρελθόν στην Ζάμπια.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: Ερχεται το Σάββατο 2 Αυγούστου η βραδιά εμπορίου με προσφορές και δρώμενα

    Με στόχο την ενίσχυση της τοπικής αγοράς, την προσέλκυση...

    ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ: Το μεγάλο έργο της ανακαίνισης 446 δωματίων της εστίας

    Ενα από τα πολυαναμενόμενα έργα των τελευταίων δεκαετιών στο...

    Η πανεύκολη συνταγή του Jamie Oliver για γρανίτα καρπούζι

    Όταν ο καιρός ζεσταίνει και αναζητούμε έναν δροσιστικό και...

    Οδηγός ταξί χωρίς άδεια ζήτησε 310 ευρώ από πελάτισσα για τη διαδρομή Αεροδρόμιο – Σύνταγμα

    Περιστατικό απάτης καταγράφηκε στο κέντρο της Αθήνας, όταν ένας...