Ζελένσκι: «Ο ρωσικός στρατός καίει τα πρόσωπα νεκρών Βορειοκορεατών στρατιωτών για να κρύψει τις απώλειες τους»

    Ημερομηνία:

    Η Βόρεια Κορέα έχει αναπτύξει στρατεύματα στην Ρωσία για να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατά των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ και ήδη έχουν σημειωθεί οι πρώτες εμπλοκές και απώλειες Βορειοκορεατών στρατιωτών.

    Μάλιστα, ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποστήριξε χθες (16.12.2024) ότι ο ρωσικός στρατός καίει τα πρόσωπα των νεκρών στρατιωτών από την Βόρεια Κορέα για να κρύψουν τις απώλειές τους αλλά και τα στοιχεία τους.

    «Ακόμη και μετά από χρόνια πολέμου, εκεί που φαίνεται ότι οι Ρώσοι δεν θα μπορούσαν να γίνουν πιο κυνικοί, εξακολουθούμε να βλέπουμε κάτι χειρότερο. Η Ρωσία όχι μόνο εμπλέκει Βορειοκορεάτες στρατιώτες σε επιθέσεις εναντίον ουκρανικών θέσεων, αλλά προσπαθεί επίσης να κρύψει τις απώλειες αυτών των ανθρώπων», είπε ο Ζελένσκι στην ανάρτηση, δημοσιεύοντας ένα βίντεο.

    Προσοχή σκληρές εικόνες.

     

    Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι η Ρωσία προσπάθησε να κρατήσει μυστική την παρουσία Βορειοκορεατών στρατιωτώναπαγορεύοντάς τους να δείχνουν τα πρόσωπά τους κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και προσπαθώντας να διαγράψουν οποιοδήποτε βίντεο απόδειξη της παρουσίας τους.

    «Και τώρα, μετά τις μάχες οι Ρώσοι προσπαθούν ακόμη και να κάψουν κυριολεκτικά τα πρόσωπα του σκοτωμένου στρατιωτικού προσωπικού της Βόρειας Κορέας», αναφέρει ο Ουκρανός πρόεδρος, λέγοντας ότι αυτό αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι «η Ρωσία περιφρονεί οτιδήποτε ανθρώπινο».

    «Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να αμυνθούμε και εναντίον τους, παρόλο που δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος για τους Βορειοκορεάτες να πεθάνουν σε αυτόν τον πόλεμο. Ο μόνος λόγος είναι η τρέλα του Πούτιν», δήλωσε ο Ζελένσκι.

    Στις 14 Δεκεμβρίου, η Υπηρεσία Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε ότι κοινές μονάδες Ρωσίας-Βορείου Κορέας στην περιφέρεια Κουρσκ είχαν χάσει περίπου 200 στρατιωτικούς, ενώ υποστήριξε επίσης ότι Βορειοκορεάτες στρατιώτες σκότωσαν οκτώ μαχητές του Καντίροφ σε φίλια πυρά. Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε χθες 16 Δεκεμβρίου ότι βορειοκορεατικά στρατεύματα υπέστησαν απώλειες στην περιφέρεια του Κουρσκ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σε αυτή την ηλικία είναι πιθανότερο ένας άντρας να απατήσει

    Ηαπιστία είναι ένα κοινό αγκάθι σε πολλές μακροχρόνιες σχέσεις και...

    Παραμένετε σε μία σχέση που δεν αξίζει; Δέκα σημάδια για να το καταλάβετε

    Όλοι έχουμε κάνει σχέση με ανθρώπους που ξέρουμε ότι δεν είναι...

    Ακρίβεια: Χωριάτικη σαλάτα από.. “χρυσάφι” – Από συνοδευτικό έγινε κυρίως πιάτο

        Του Θάνου Κλωνόπουλου Τα παλιά τα χρόνια λέγαμε… «Πιάσε μια χωριάτικη». Σήμερα...

    Beach bars στη Χαλκιδική με «τιμές πίστας», ζώνες χρέωσης και ξαπλώστρες! ΔΕΙΤΕ ΤΙΜΕΣ ΣΟΚ

    Η Χαλκιδική φαίνεται να υιοθετεί με ταχύτητα το μοντέλο τιμολόγησης και...