Ζελένσκι: Τα πέντε αποτελέσματα των συνομιλιών μας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

    Ημερομηνία:

    Στις εποικοδομητικές συνομιλίες και τα θετικά αποτελέσματα της συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στάθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάνοντας μέσα σε λίγες γραμμμές, με μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα, μία αποτίμηση της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ανάμεσα στα συμπεράσματα, αναφέρεται η παροχή στρατιωτικής βοήθειας, η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων για να πετούν F-16, όπως και η υποστήριξη της Ελλάδας για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.

    Στην ανάρτησή του, ο Ζελένσκι απαριθμεί τα πέντε αποτελέσματα των συνομιλιών του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αναφέροντας συγκεκριμένα:

    «Η Ελλάδα προσχώρησε στον αεροπορικό συνασπισμό: θα εκπαιδεύσει τους πιλότους μας να πετούν F-16. Η Ελλάδα ετοιμάζει επίσης ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία.

    »Πρότεινα τρόπους για να μας βοηθήσει η Ελλάδα στη διασφάλιση του νέου διαδρόμου της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, εξασφαλίζοντας την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και την απρόσκοπτη εξαγωγή σιτηρών.

    »Συζητήσαμε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ανάκαμψη της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να αναλάβει η Ελλάδα την αιγίδα για την ανάκαμψη της Οδησσού.

    »Μετά την υπογραφή από την Ελλάδα της δήλωσης της G7 για την υποστήριξη της Ουκρανίας, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε διμερείς συνομιλίες για τις εγγυήσεις ασφαλείας.

    »Η Ουκρανία ετοιμάζεται να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ φέτος και ευχαριστώ την Ελλάδα για την υποστήριξή της στην πορεία μας προς την ένταξη στην ΕΕ. Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη για τη σημερινή υπογραφή της δήλωσης υπέρ της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης της Ουκρανίας.

    »Ευχαριστώ επίσης ειλικρινά την Ελλάδα για τη σύγκληση της Συνόδου Κορυφής Ουκρανίας-Βαλκανίων, ένα ευρύ σχήμα της κοινής μας εργασίας για τη διασφάλιση της ελευθερίας και της ασφάλειας για όλα τα έθνη μας και ολόκληρη την Ευρώπη μας».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μετά τις νέες ταυτότητες, σειρά έχουν τα διπλώματα – Κάθε 10 χρόνια υποχρεωτική ανανέωση για όλους

    Η ευρωπαϊκή επιτροπή εισάγει έναν καινούργιο κανονισμό που θα αναγκάσει...

    Κακό σεξ: Πέντε τρόποι να το βελτιώσετε χωρίς να πληγώσετε το ταίρι σας

    Σε μια σχέση που μετρά μερικό χρόνο ζωής και...

    Πάτρα – Ανάπλαση Ανω Πόλης: Ξεκινά η ανακατασκευή πεζοδρομίων στη Γερμανού

    Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του αντιδημάρχου Εργων Παναγιώτη Μελά με...

    Τι σκέφτεται ένας άνθρωπος λίγα δευτερόλεπτα πριν πεθάνει;

    Τι σκέφτονται άραγε οι άνθρωποι, λίγο πριν φύγουν από...