Ζώνη ασφαλείας: Πρόστιμο ακόμη και αν την φοράς

    Ημερομηνία:

    Είναι κάτι παραπάνω από αποδεδειγμένο ότι η ζώνη ασφαλείας σώζει ζωές σε τροχαία ατυχήματα, μειώνοντας τον κίνδυνο σοβαρών τραυματισμών έως και 70% ή τον κίνδυνο θανάτου κατά 50% σε περίπτωση πρόσκρουσης .

    Όμως, ακόμη και γνωρίζοντας αυτές τις πληροφορίες, ορισμένοι από τους επιβάτες που ταξιδεύουν στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους, επιλέγουν το αντίθετο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους.

    Το νομοθετικό πλαίσιο, στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι αυστηρό για όλους όσοι επιμένουν να μην φορούν τις ζώνες ασφαλείας και τα πρόστιμα που επιβάλλονται, αρκετά τσουχτερά. Στην Ελλάδα, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, προβλέπει για τον παραβάτη οδηγό, αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 10 ημέρες και επιβολή διοικητικού προστίμου 350 ευρώ.

    Στην Τσεχική Δημοκρατία αποφάσισαν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω, σε ό,τι αφορά στην αυστηροποίηση των ποινών, παίρνοντας… αμπάριζα τους πάντες! Για την Τροχαία της Τσεχίας, δεν παίζει κανένα ρόλο ποια είναι η σχέση των επιβατών του αυτοκινήτου με τον οδηγό ή αν οι περισσότεροι φορούν τις ζώνες τους.

    Έστω και ένας να μην φορά, οι υπόλοιποι θα κληθούν να πληρώσουν από 100 ευρώ πρόστιμο, το ποσό γίνεται 150 ευρώ αν πρόκειται για ανήλικο παιδί, πέραν των υπόλοιπων κυρώσεων προς τον οδηγό. Με απλούστερα λόγια, ακόμα και ο συνεπής επιβάτης, θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών, η οποία όμως προκαλεί έντονες αντιδράσεις, ως άδικη, στην Τσεχία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φωτογραφία: Η Τζούλια Νόβα ποζάρει στο κρεβάτι καλυμμένη με ένα πάπλωμα

    Καλυμμένη μονάχα με ένα πάπλωμα φωτογραφήθηκε η Τζούλια Νόβα για τα...

    ΠΑΤΡΑ: Κατέβηκε η μπάρα του ΟΣΕ και… δεν ξανασηκώθηκε! “Εσωσε” δεκάδες οδηγούς γνωστός Πατρινός – ΒΙΝΤΕΟ

    Δεν ξανάγινε! Επεσε η μπάρα του τρένου στην διασταύρωση...

    Η συμμορία με τις γουρούνες στη Μύκονο: Έθαβαν τα κλοπιμαία σαν τον Εσκομπάρ

    Συμμορία αλλοδαπών που είχε μετατρέψει τη Μύκονο σε πεδίο δράσης της,...

    Αγγελική Νικολούλη: Επιστρέφει με νέο βιβλίο και όλοι αναρωτιούνται για ποια υπόθεση πρόκειται

    Η επίσημη σελίδα της εκπομπής “Φως στο Τούνελ” μόλις...