Ζυμαρικά με σάλτσα τόνου: Θρεπτικό και υγιεινό πιάτο

    Ημερομηνία:

    Τα ζυμαρικά είναι το φαγητό της ψυχής, λένε οι Ιταλοί, γιατί οι Ιταλοί ξέρουν. Δεν είναι τυχαίο που ένα πιάτο με πάστα, είναι πάντα στη λίστα με τα αγαπημένα όλων των ανθρώπων.

    Όταν είσαι κουρασμένος, στεναχωρημένος, πιεσμένος ή  απλώς βαρέθηκες την κρεατοφαγία και τα σύνθετα φαγητά, τότε ένα πιάτο με ριγκατόνι και αρωματική, ελαφριά, σάλτσα τόνουακούγεται καλή ιδέα. Αυτό που κάνει αυτή τη συνταγή πιο ελαφριά και γευστικά ενδιαφέρουσα, είναι η διατροφική μαγιά, που παίζει το ρόλο του τριμμένου τυριού. Τι είναι, όμως η διατροφική μαγιά;

    Χρησιμοποιείται κατά κόρον από χορτοφάγους και αυστηρούς χορτοφάγους (vegans) και έχει μεγάλη θρεπτική αξία, αφού περιέχει πρωτεϊνες, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικάμέταλλαιχνοστοιχεία και βιταμίνες Β6 και Β12 ενώ είναι χαμηλή σε θερμίδες και λίπος.

    Όταν αποθηκεύεται σωστά, σε καλά κλεισμένο δοχείο φαγητού ή σακουλάκι, μπορεί να διατηρηθεί έως και δύο χρόνια.

    Υλικά:

    • 500 γρ. ριγκατόνι ή πένες
    • μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
    • 3 μέτρια καρότα τριμμένα
    • 2 μέτρια κρεμμύδια
    • 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
    • 1 κύβο λαχανικών (ψυγείου)
    • 20 ντοματίνια
    • 2 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
    • 2 κ. σούπας κάπαρη
    • 3 κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
    • 5 κ. σούπας διατροφική μαγιά
    • 4 τόνους κονσέρβα σε νερό
    • αλάτι – πιπέρι

    Ζυμαρικά με σάλτσα τόνου: Θρεπτικό και υγιεινό πιάτο

    Εκτέλεση:

    Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε λάδι μέχρι να καλύψουμε την επιφάνειά του, έως μισό εκατοστό. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι κι ύστερα τρίβουμε το καρότο και σοτάρουμε, αλατίζοντας με μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

    Όταν τα λαχανικά γυαλίσουν, ρίχνουμε τα ντοματίνια και τα σοτάρουμε και αυτά.

    Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ και τον κύβο.

    Με την ξύλινη κουτάλα «σπάμε» και τα δύο αυτά υλικά ανακατεύοντάς τα με τα υπόλοιπα.

    Σβήνουμε με 2 κούπες ζεστό νερό και σκεπάζουμε το τηγάνι χαμηλώνοντας τη φωτιά στο μισό, μέχρι να σιγοβράσουν τα υλικά.

    Εν τω μεταξύ, βάζουμε μια άλλη κατσαρόλα με νερό στη φωτιά για να βράσουμε παράλληλα τα ριγκατόνι.

    Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τους τόνους, που έχουμε στραγγίσει από το νερό, την κάπαρη και τη σάλτσα σόγιας και δυναμώνουμε τη φωτιά, μέχρι η σάλτσα να δέσει.

    Ζυμαρικά με σάλτσα τόνου: Θρεπτικό και υγιεινό πιάτο
    Όταν βράσει και η πάστα τη σουρώνουμε και την ρίχνουμε στο τηγάνι, με τη σάλτσα τόνου, ανακατεύοντας καλά να πάει η σάλτσα παντού.

    Ζυμαρικά με σάλτσα τόνου: Θρεπτικό και υγιεινό πιάτο

    PhysioClinic

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Σύγχρονη τέχνη εκατομμυρίων δολαρίων στην μπουτίκ της Victoria Beckham

    Για λίγες ημέρες, το flaghship store της Victoria Beckham...

    Ο άγνωστος «πατέρας» του ανθρακούχου νερού που το ανακάλυψε κατά λάθος

    Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Schweppes, της διάσημης...

    Η αληθινή ιστορία του καρναβαλιού της Βενετίας

    Το καρναβάλι της Βενετίας, μια από τις πιο διάσημες...

    Ρεύμα: Νέα εκτίναξη στην τιμή και «φλερτ» με τα 200 ευρώ στη χονδρική

    Με νέα εκτίναξη της τιμής του ρεύματος στη χονδρεμπορική αγορά που...
    Best Shop