Ζύμη πίτσας, πλούσια σε πρωτεΐνη, με γιαούρτι και ένα ακόμη υλικό

    Ημερομηνία:

    Δύσκολα βρίσκουμε άνθρωπο που μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι ζεστής (ή κρύας) σπιτικής πίτσας. Επειδή όμως οι κλασικές συνταγές για ζύμη πίτσας απαιτούν αρκετό χρόνο, οι περισσότεροι επιλέγουμε την ευκολία, είτε του delivery είτε της έτοιμης πίτσας από το σούπερ μάρκετ που θέλει μόνο ψήσιμο. Και κάπου εδώ τα πράγματα για εμάς τους pizza lovers γίνονται πολύ εύκολα, καθώς υπάρχει συνταγή για ζύμη πίτσας με μόνο δύο υλικά και χωρίς καθόλου αναμονή για να φουσκώσει το ζυμάρι. Επίσης, για όσους προτιμούν συνταγές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, θα λέγαμε πως η συγκεκριμένη ζύμη φτιάχτηκε για εκείνους.

    Το «θαυματουργό» υλικό σε αυτή τη συνταγή είναι το ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι, που μαζί με το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μάς δίνουν μία γευστικότατη ζύμη, η οποία δεν χρειάζεται αλάτι, αλλά απλώς περιμένει να την ανοίξουμε και να προσθέσουμε ό,τι υλικά τραβάει η όρεξή μας.

    Γιατί λέμε «ναι» στη συγκεκριμένη ζύμη πίτσας

    Τη συγκεκριμένη συνταγή την «ψηφίζουμε» για δύο λόγους:

    Πρώτον, είναι ιδανική για όσους ακολουθούν διατροφή με προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη. Το γιαούρτι είναι από μόνο του πλούσιο σε πρωτεΐνη οπότε, αν προσθέσουμε τυρί με χαμηλά λιπαρά και λίγες φέτες γαλοπούλας, έχουμε ένα ιδανικό πιάτο.

    Δεύτερον, έχουμε μία ζύμη πίτσας έτοιμη σε 20 λεπτά και με γεύση ίδια με της αυθεντικής. Τι άλλο να ζητήσουμε;

    Η συνταγή

    Υλικά για μία πίτσα των 8 τεμαχίων:

    1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι

    Διαδικασία

    Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το γιαούρτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε με τον γάντζο, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο ζυμάρι. Εναλλακτικά μπορούμε βάλουμε τα υλικά σε ένα μπολ και να ζυμώσουμε με τα χέρια.

    Αλευρώνουμε ελαφρώς τον πάγκο της κουζίνας και με έναν πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι μας.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι πίτσας και είτε βάζουμε λαδόκολλα είτε το αλείφουμε με λίγο λάδι. Απλώνουμε το ζυμάρι μας και από επάνω προσθέτουμε τη σάλτσα και τα υλικά της αρεσκείας μας.

    Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη) και σερβίρουμε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ισραήλ: Εκατόμβη νεκρών Παλαιστινίων κρατουμένων κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γάζας

    Τουλάχιστον 98 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους υπό κράτηση...

    Δυτική Ελλάδα: Ο ληστής με την πετσέτα στο κεφάλι! Αλλά… του πήγαν όλα στραβά! Βίντεο

    Ένα απίστευτο βίντεο–ντοκουμέντο, που εξασφάλισε το Patrisnews, αποτυπώνει καρέ-καρέ...

    Πάτρα: Στο Discover oι «Ιστορίες 6+1 Βιβλία»

    Ο αγαπημένος συγγραφέας και ομιλητής Στέφανος Ξενάκης έρχεται στη...

    Τα πατρινόπουλα επιλέγουν πολεμικές τέχνες! Μιλούν Σταυρόπουλος, Ασημακόπουλος, Καπερώνης

    Αυξηµένη εµφανίζεται η στροφή των γονέων προς τις Σχολές...