52ο Φεστιβάλ Βιβλίου: Στις 6 Σεπτεμβρίου ανοίγει τις πύλες του στο Πεδίον του Άρεως

    Ημερομηνία:

    Με τη συμμετοχή 200 εκδοτικών οίκοι και 280 περίπτερα ανοίγει τις πύλες του, στις 6 Σεπτεμβρίου, το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου, στο Πεδίον του Άρεως στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν 200 συνολικά πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εκπαιδευτικά δρώμενα και πολλά ακόμη.

    Oι επισκέπτες του Φεστιβάλ, με φόντο τα χιλιάδες βιβλία, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μεταξύ άλλων, την παιδική θεατρική παράσταση «Ο θρύλος της Μουλάν» από την εταιρεία θεατρικών παραγωγών Μέθεξις, παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών «Νικόλα Τζιβελέκη», συναυλία από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, μουσικές βραδιές από μαθητικά σύνολα του Μουσικού Σχολείου Πειραιά και σπουδαστές του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, συναυλία από τον Μάριο Στρόφαλη με τη Μάρθα Μορελεόν και την Ειρήνη Τουμπάκη, εκδήλωση της Ελληνικής Ακαδημίας Κόμικς, τριήμερο παρουσίασης πρωτοεμφανιζόμενων δημιουργών λόγου, συναυλία με τους Σοφία Αρβανίτη, Νίκο Καλλίνη, Μάκη Ψαραδέλλη και το Μουσικό και Φωνητικό Σύνολο Κορίνθου «Ηχοροή».

    Το κεντρικό αφιέρωμα του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2024 έχει τίτλο «Νεολαία και Ανάγνωση. Από σένα η Άνοιξη εξαρτάται» και είναι επικεντρωμένο στις νεότερες γενιές. Στην ευαισθητοποίησή τους σε κρίσιμα ζητήματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον, η ορθή χρήση της τεχνολογίας, η Τεχνητή Νοημοσύνη κ.ά. Στις απαντήσεις που μπορεί να δώσει το Βιβλίο σε καίρια φιλοσοφικά και πρακτικά ερωτήματα και στις διεξόδους που μπορούν να βρουν μέσω του Πολιτισμού.

    Την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου του 52ου Φεστιβάλ Βιβλίου 2024 κοσμεί έργο του διακεκριμένου Έλληνα εικαστικού, Λεωνίδα Γιαννακόπουλου.

    Το 52ο Φεστιβάλ Βιβλίου, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 22 Σεπτεμβρίου, διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.). Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, και σε συνεργασία με το Μικρό Παρίσι των Αθηνών, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

    Ώρες λειτουργίας
    Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30
    Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00
    Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30

    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συκοφαντούν τον Μητροπολίτη Πατρών γιατί δεν μπορούν να «χωνέψουν» του ταξίδι του στις ΗΠΑ! Εγραψαν μέχρι και για «σκοτεινό σχέδιο» σε βάρος του...

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%83%cf%85%ce%ba%ce%bf%cf%86%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%cf%8e%ce%bd-%ce%b3/

    Ο Μητροπολίτης Πατρών στον επιτάφιο του Παντοκράτορα – ΦΩΤΟ

    Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.Χρυσόστομος επισκέφθηκε σήμερα τον ιερό ναό...

    Η «φωνή» της Δ. Ελλάδας στην «καρδιά» της Ευρώπης

    Αντιπροσωπεία αιρετών της Δυτικής Ελλάδας βρέθηκε στις Βρυξέλλες από τις...

    ΠΑΤΡΑ: Μαθητές της Β΄ Δημοτικού αρθρογραφούν!

    Οι μικροί μαθητές της Β΄ δημοτικού στα  Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια...