ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Αυτά είναι τα δύο παλικάρια που έχασαν την ζωή τους στην φωτιά στο Ξυλόκαστρο

    Ημερομηνία:

    “Πήγαν να σβήσουν τη φωτιά, πήγαν να βοηθήσουν με το μηχανάκι με έναν ακόμα φίλο του. Δε ξέρω ποιους πήγε να βοηθήσει. Μόνο ζώα και δέντρα υπήρχαν εκεί, δεν υπήρχαν σπίτια. Το μόνο που ξέρω από αυτούς τους δύο που γύρισαν με το πυροσβεστικό είναι πως τους είπαν να γυρίσουν και απάντησαν ότι θα μείνουν να σβήσουν τη φωτιά. Αυτό ξέρω μόνο… από τα παιδιά το έμαθα. Είχα έρθει εδώ στο πατρικό μου να δω τι συμβαίνει και το έμαθα από τις κόρες μου. Όταν γύρισε το πυροσβεστικό μου είπαν οι άλλοι, που τους γνωρίζω, ότι ο αδερφός μου και ο φίλος του είχαν πει θα μείνουν…”, δήλωσε η αδερφή ενός εκ των δύο θυμάτων, φονικής φωτιάς στο Ξυλόκαστρο Κορινθιας.

    Δεν υπάρχει κανείς που να πει κακό λόγο για εκείνον”, είπε η Πωλίνα Κυριακού μιλώντας στην ΕΡΤ για τον αδερφό της.

    Ο άτυχος άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε πάει μαζί με έναν ακόμα άντρα να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς σε ένα σημείο χωρίς σπίτια. Μάλιστα, όπως σημείωσε η αδερφή του θύματος περίμενε το τρίτο του παιδί σε λίγες μέρες, ενώ είχε και άλλα δύο παιδιά 6 και 4 ετών αντίστοιχα και δεν ήταν η πρώτη φορά που πήγε να βοηθήσει σε μια τέτοια κατάσταση, καθώς όπως είπε η ίδια είχε ξανακάνει το ίδιο στο παρελθόν.

    “Δυστυχώς το 2024 ζούμε σε μια τριτοκοσμική χώρα, όπου δεν υπάρχει υποδομή και βοήθεια για τίποτα. Τι κόσμο θα παραδώσουμε σε αυτά τα παιδιά; Τι ψηφίζουμε; Εγώ δεν έχω καταλάβει. Το μηδέν έχει μια αξία πίσω από αυτόν τον αριθμό”, είπε η κα Κυριακού συντετριμμένη χωρίς να μπορεί να συνειδητοποιήσει αυτό που συνέβη.

     

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Αυτά είναι τα δύο παλικάρια που έχασαν την ζωή τους στην φωτιά στο Ξυλόκαστρο

    Όπως ανέφερε μάρτυρας στον ΑΝΤ1, τέσσερις άνδρες το απόγευμα της Κυριακής εντοπίστηκαν πεζοί από πυροσβέστες στο πύρινο μέτωπο και τα μέλη του πυροσβεστικού που τους είπαν να τους απομακρύνουν. Οι δύο άνδρες, μεταξύ των οποίων και ο μάρτυρας, επιβιβάστηκαν στο πυροσβεστικό, ενώ ο 35χρονος και ο 40χρονος συνέχισαν πεζοί, σύμφωνα πάντα με τη μαρτυρία προς το μαντρί που ωστόσο είναι χειμερινό, γεγονός το οποίο σημαίνει πως δεν έχει ζώα αυτόν τον καιρό.

    Τα ξημερώματα της Δευτέρα εντοπίστηκαν απανθρακωμένες οι δύο σοροί των ανδρών κοντά στο μηχανάκι, όπως είπε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής. Νεκροί εντοπίστηκαν ο 35χρονος Δημήτρης Σελέκος και ο 40χρονος Βασίλης Κυριακός.

    Κορινθία - Φωτιά - Ξυλόκαστρο - μηχανάκια

    Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι, ο 40χρονος αφήνει πίσω του τρία παιδιά, ενώ ο 35χρονος περίμενε το τρίτο του.

    Η μεγάλη φωτιά που «πέρασε» από έξι χωριά και το πύρινο μέτωπο εκτάθηκε σε πάνω από 15 χιλιόμετρα, το πρωί της Δευτέρας δεν είχε πλέον ενεργό μέτωπο, αλλά μόνο διάσπαρτες εστίες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μπάιντεν: Φοβάται επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Γίνονται αμυντικές προετοιμασίες για το χτύπημα

    Η αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν φοβάται επίθεση από...

    ΗΠΑ: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από τον τυφώνα «Helene»

    Οι πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας «Helene» στις ΗΠΑ έχουν αφήσει...

    Για τρίτη φορά αναβλήθηκε η δίκη Πισπιρίγκου

    Για τρίτη φορά αναβλήθηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου,...

    Γαστούνη: «Ανοιξε» τροχόσπιτο, αλλά συνελήφθη

    Συνελήφθη, χθες το βράδυ Κυριακή 29/09/2024 στη Γαστούνη, από αστυνομικούς...
    Best Shop