Ρηματική διακοίνωση της Ελλάδας στην Τουρκία

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Με ρηματική διακοίνωση απάντησε η ελληνική πλευρά στην notam της Άγκυρας για τον Euroasia Interconnector, όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, στην ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών.

    Σχετικά με τον πολιτικό διάλογο με την Τουρκία ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε πως «ο διάλογος συμπεριέλαβε τόσο διμερή θέματα, τα οποία μπορεί να είναι η οικονομική συνεργασία, αλλά και τις περιφερειακές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια και τις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας. Κάθε πλευρά έχει τις απόψεις της, είναι ανταλλαγή απόψεων, όχι διαπραγμάτευση. Οι θέσεις μας είναι γνωστές».

    GYMALL

    Για την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ είπε ότι «στην παρούσα συγκυρία έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες για να προγραμματίσουμε αυτή τη συνάντηση. Ευελπιστούμε ότι αυτό το κλίμα θα διαρκέσει».

    Αναφερόμενος στην έκθεση Μπορέλ ο κ, Παπαϊωάννου είπε πως «αναμένουμε την έκθεση του Ύπατου Εκπροσώπου και της Κομισιόν για την Τουρκία, η οποία λογικά θα σταλεί στα κράτη-μέλη εντός των επόμενων ημερών. Η θέση μας είναι η διττή προσέγγιση: από τη μία είμαστε ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να εξετάσουμε τα σημεία μιας θετικής ατζέντας με την Τουρκία, αλλά υπό έναν αυστηρό όρο: η Τουρκία να συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Από την άλλη, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει πάντα η προοπτική λήψης μέτρων, εφόσον η Τουρκία προβεί σε παραβατική συμπεριφορά. Το καρότο και το μαστίγιο να είναι πάντα στο τραπέζι».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οι πασχαλινές λαμπάδες που αγαπάτε είναι εδώ!

    Το Πάσχα πλησιάζει και οι νονοί καλούνται να αναλάβουν…...

    Ευρωεκλογές – Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί το (συ)νομοθετικό όργανο της ΕΕ και ένα...

    Πάτρα: Με συγκέντρωση και πορεία οι εργαζόμενοι τιμούν σήμερα την Πρωτομαγιά – Ποιοι απεργούν

    Με συγκέντρωση και πορεία θα τιμήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι της...

    To flamis.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων

    Στην απεργία της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών), της ΠΟΣΠΕΡΤ, της...