ΑΧΑΪΑ: Θέμα ωρών η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών

    Ημερομηνία:

    Ιδιαίτερα κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά το χθεσινό ναυάγιο της τηλεδιάσκεψης με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας για την ενίσχυση του ΕΣΥ με ιδιώτες γιατρούς.

    Το τελεσίγραφο του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια έληξε το βράδυ της Παρασκευής χωρίς να πάρει τις επιθυμητές απαντήσεις. Στην πρόσκλησή του ανταποκρίθηκαν μόλις 50 όταν σε σύνολο 200 που ζητούσε η Πολιτεία.

    Θα προχωρήσει τελικά στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών;

    Φλίγκος

    Το ερώτημα θα απαντηθεί τις επόμενες ώρες. Η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας, και κυρίως της Αττικής, είναι κάτι παραπάνω από επείγουσες.

    GLEARNET

    Τα νοσοκομεία έχουν ανάγκη από πνευμονολόγους, παθολόγους και αναισθησιολόγους. Αμεσα πρέπει να βρεθούν οι 150 γιατροί να ενισχύσουν τις νοσοκομειακές δομές που καλούνται να διαχειριστούν εκατοντάδες περιστατικά κορονοϊού.

    Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ

    Χθεσινές πληροφορίες ανέφεραν ότι γιατροί που θα λάβουν το ειδικό έγγραφο της επιστράτευσης θα πρέπει να είναι έμπειροι και σε καλή φυσική κατάσταση για να μπορούν να ανταποκριθούν στον φόρτο εργασίας. Η κατάρτιση της τελικής λίστας και επίδοση των φύλλων επιστράτευσης αναμένεται να υλοποιηθεί εκτός απροόπτου από την ερχόμενη εβδομάδα.

    Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, το φύλλο της επιστράτευσης θα παραδοθεί από αστυνομικούς στη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους ιατρικούς συλλόγους που ανήκουν. Επί του εγγράφου θα αναφέρεται το νοσοκομείο που θα πρέπει να παρουσιαστούν καθώς η ώρα και ημερομηνία.

    Το «φύλλο πορείας» πρέπει να παραληφθεί αυτοπροσώπως από τον γιατρό που επιστρατεύεται. Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως και 5 χρόνια.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυτός είναι ο Πατρινός που κυκλοφορεί με Rolls Royce

    Εκανε την εμφάνισή της στην Πάτρα και έκαψε καρδιές....

    Σπάνια φωτογραφία – άποψη της Πάτρας πριν 100 χρόνια

    Πάτρα: Μερική άποψη της πόλης από την θάλασσα τελος...

    ΠΑΤΡΑ: Το εστιατόριο ΧΑΡΑΥΓΗ στις Ιτιές το 1920 – ΦΩΤΟ

    Πάτρα: " Ζυθεστιατοριο Χαραυγή " στις Ιτιές την δεκαετία...