Τον Οκτώβριο το Πανεπιστήμιο και η Στέγη Γραμμάτων Κωστής Παλαμάς θα διοργανώσουν Διαδικτυακό Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο: Όψεις της Ελληνικής Επανάστασης του 1821
Το επόμενο Σάββατο 10 Απριλίου 2021 από τις 09:00 έως τις 21:00, θα διεξαχθεί online για την Πάτρα ο ετήσιος πανευρωπαϊκός διαγωνισμός της EESTEC που απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς Η/Υ.
Στόχος της δράσης είναι οι φοιτητές να έρθουν σε επαφή με τεχνολογίες αιχμής, να αποκτήσουν εμπειρία στον τομέα Electrical & Computer Engineering και να διευρύνουν τις γνώσεις τους πάνω στον κλάδο σπουδών τους. Ο EESTech Challenge αποτελείται από τον τοπικό και από τον τελικό διαγωνισμό.
Ο τοπικός διοργανώνεται από την κάθε συμμετέχουσα τοπική επιτροπή και η αντίστοιχη νικήτρια ομάδα παίρνει μέρος στον τελικό, όπου θα διαγωνιστεί με τους νικητές των υπόλοιπων πόλεων. Η διαδικασία έχει τη μορφή 12ωρου διαγωνισμού τύπου hackathon, κατά τον οποίο οι συμμετέχοντες σχηματίζουν ομάδες έως 3 ατόμων και καλούνται να λύσουν ένα πρόβλημα σχετικό με το θέμα του διαγωνισμού. Το φετινό θέμα είναι το Cybersecurity και ο διαγωνισμός θα έχει τη μορφή CTF (Capture The Flag).
Η τελική φάση θα διεξαχθεί διαδικτυακά από το LC Belgrade. Η συμμετοχή στον Local Round του EESTech Challenge Patras, είτε ομαδικά είτε ατομικά δηλώνεται έως σήμερα 2 Απριλίου.
Η φόρμα συμμετοχής είναι στο σύνδεσμο: https://forms.gle/99zGzhiP5BTsvV4K7. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook https://www.facebook.com/eestechallengepatras.
*Επίσης Διαδικτυακό Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο: Όψεις της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 15-17 Οκτωβρίου 2021.
Πιο συγκεκριμένα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών η Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς» και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Περιοχής Πατρών, θα διοργανώσουν διαδικτυακό επιστημονικό συνέδριο με τίτλο: «Όψεις της Ελληνικής Επανάστασης του 1821», το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά από 15 έως 17 Οκτωβρίου 2021.
Το συνέδριο πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση διακοσίων χρόνων από την εκκίνηση της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Βασικοί στόχοι του συνεδρίου είναι: (α) η διερεύνηση του ιδεολογικού, πολιτικού, πολιτισμικού, κοινωνικού και γλωσσικού πλαισίου μέσα στο οποίο έλαβε χώρα η εμπόλεμη δράση, και (β) η μεταγενέστερη θεώρηση των χρόνων του αγώνα στη λογοτεχνική παραγωγή και στην εκπαιδευτική πράξη. Πέραν των προσκεκλημένων ομιλητών θα γίνουν δεκτές επιστημονικές ανακοινώσεις, οι οποίες θα επιλεγούν μετά από αξιολόγηση περιλήψεων 300-400 λέξεων (εκτός βιβλιογραφίας) σε έναν από τους τέσσερις θεματικούς άξονες του συνεδρίου. Γλώσσα του συνεδρίου θα είναι η Ελληνική. Κάθε ανακοίνωση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα είκοσι (20) λεπτά. Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ελεύθερη.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: www.sgkpalamas.gr/synedrio.
*Τέλος προγραμματίζεται και Διεθνές Συνέδριο Αρχιτεκτονικής Κριτικής για τον Οκτώβριο του 2021.
Στο Διεθνές Συνέδριο Αρχιτεκτονικής Κριτικής θα συμμετέχει επίσημα το Πανεπιστήμιο Πατρών ως Υποστηρικτικό Ίδρυμα, δια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, με κεντρικές ομιλίες των σημαντικότερων διεθνώς ιστορικών και κριτικών αρχιτεκτονικής, καθώς και 16 επιλεγμένες εισηγήσεις από όλο τον κόσμο.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.upatras.gr/el/node/10059.