Επηρέασε την ερωτική διάθεση των Ελλήνων ο κορωνοϊός;

    Ημερομηνία:

    H πανδημία του κορωνοϊού δεν άφησε αλώβητη ούτε την ερωτική διάθεση με αυτή να έχει μειωθεί πολύ κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, όπως έδειξε σχετική έρευνα.

    Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6, είπε πως η απώλεια ερωτικής διάθεσης είναι συχνή όταν δεν κοινωνικοποιούμαστε ή είμαστε κλεισμένοι το σπίτι, ενώ η μειωμένη λίμπιντο ενδέχεται να κρύβει κατάθλιψη ή συγκρούσεις, οι οποίες έχουν αυξηθεί εντός της οικογένειας. Παράλληλα ανέφερε ότι είναι συχνό τα ζευγάρια που μένουν πολύ χρόνο μαζί, να χάνουν το ερωτικό τους ενδιαφέρον.

    Αναφορικά με τα φιλιά εν μέσω κορωνοϊού και τον φόβο που κάποιος μπορεί να έχει ώστε να μην κολλήσει, ο κ. Κωνσταντινίδης είπε πως πλέον: «τα φιλιά είναι πια μάτσα μούτσα, όπως φιλάς τις εικόνες». Ο ίδιος ανέφερε ότι η καμπύλη συχνότητας των επαφών έχει πέσει αρκετά, εξηγώντας πως αυτό ερμηνεύεται ως κούραση των πολιτών.

    Φλίγκος

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα αυτή που έγινε σε δείγμα 2.000 ατόμων, την περίοδο εγκλεισμού η ερωτική διάθεση μειώθηκε πολύ σε ποσοστό 22%, μειώθηκε λιγότερο στο 27,75%, ενώ έμεινε σταθερή στο 31,25%. Αντίθετα, αύξηση της ερωτικής διάθεσης δήλωσε το 13,75% και μεγάλη αύξηση μόνο το 5,25%.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Συνάντηση των Αντιπεριφερειαρχών, Π. Σακελλαρόπουλου και Αθλητισμού, Π. Αντωνόπουλου με τον Πρέσβη της Βοσνίας

    Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των Αντιπεριφερειαρχών, Παναγιώτη Σακκελαρόπουλου και Τάκη...

    Νέος Κ.Ο.Κ. : 362 παραβάσεις για κράνος στη Δυτική Ελλάδα

    Εντατικούς ελέγχους πραγματοποίησαν οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Βρήκαν χειροβομβίδα σε βράχο

    Εντοπίστηκε, προχθές το πρωί, από ημεδαπό άνδρα, σε περιοχή...

    ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Συνελήφθησαν για κλοπή από αγρότες

    Εξιχνιάστηκαν, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης...