Τρία λαχανικά που «καθαρίζουν» και αποτοξινώνουν το ήπαρ

    Ημερομηνία:

    Το ήπαρ έχει την ιδιότητα να λειτουργεί σαν φίλτρο για τον οργανισμό το οποίο συγκρατεί τις περισσότερες επικίνδυνες ουσίες από το να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος. Επίσης έχει την ιδιότητα να «αυτοκαθαρίζεται», συχνά όμως εξαιτίας του ανθυγιεινού τρόπου ζωής και διατροφής δεν βοηθάμε το ήπαρ να επιτελέσει το έργο του. Αντιθέτως το.. κουράζουμε. Το ήπαρ επιβαρύνεται όταν τρώμε υπερβολικές ποσότητες ή καταναλώνουμε επεξεργασμένα ή τηγανιτά τρόφιμα, όταν πίνουμε υπερβολική ποσότητα αλκοόλ ή  ανθρακούχων και σακχαρούχων αναψυκτικών.

    Ας δούμε τα τρόφιμα – φύλακες του ήπατος που το βοηθούν να αποτοξινωθεί προάγουν την καλή λειτουργία του ήπατος, αλλά και συνολικά την καλή υγεία του οργανισμού.

    ICECAP

    ΠαντζάριαΤα παντζάρια προστατεύουν το ήπαρ παρέχοντας στον οργανισμό αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6 και σίδηρο. Η πηκτίνη που περιέχουν θεωρείται ότι βοηθά στην αποβολή των τοξινών που αποθηκεύονται στο ήπαρ. Με τη βοήθεια της πηκτίνης ο οργανισμός «διώχνει» τις επικίνδυνες τοξίνες και δεν τις αφήνει να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος. Διόλου τυχαία το παντζάρι ή αλλιώς κοκκινογούλι, χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τον «καθαρισμό» του ήπατος και για την πρόληψη μιας  σειράς ασθενειών. Τα παντζάρια αλλά και τα καρότα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή και β-καροτίνη. Η κατανάλωση των συγκεκριμένων λαχανικών μπορεί να βελτιώσει την ηπατική λειτουργία.

    Μπρόκολο. Χάρη στην πλούσια σε αντιοξειδωτικά σύνθεσή του αλλά και λόγω των φυτικών ινών και της χλωροφύλλης που περιέχει βοηθά το ήπαρ και τον οργανισμό συνολικά να απαλλαγεί από τις επιβλαβείς ουσίες. Τα κραμβοειδή λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το λάχανο ενισχύουν την παραγωγή ενζύμων του ήπατος που συμβάλλουν στην εύρυθμη πεπτική λειτουργία και την απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό.

    Σπανάκι. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι αλλά και το μαρούλι και η ρόκα είναι ιδιαίτερα θρεπτικά. Θεωρείται ότι προάγουν, μεταξύ άλλων, την τόνωση του ήπατος. Χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες  συμβάλλουν στην αποβολή από τον οργανισμό επικίνδυνων ουσιών, αποτελώντας ένα ισχυρό προστατευτικό μηχανισμό για το ήπαρ.

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Έκτακτα μέτρα για την κηδεία του Πάπα στην Ιταλία: Επί ποδός αστυνομία, στρατός και δύτες

    Πενθήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου...

    Αισιοδοξία για την αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου Αιγείρας

    Η αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου της Αιγείρας που αντιμετωπίζει...

    Τάσος Ξιαρχό: Συνελήφθη στο Μπαλί – Έμεινε 5 ημέρες στο κρατητήριο

    Ο Τάσος Ξιαρχό ταξίδεψε τη Μεγάλη Πέμπτη στο Μπαλί προκειμένου να...

    ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα Μητσοτάκη: «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα»

    «Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, δεν μπορούν να εξωραΐσουν την...