ΠΑΤΡΑ: Θα αποφύγει ο Δήμος τις νομικές εμπλοκές για το αντλιοστάσιο στα Βραχνέικα;

    Ημερομηνία:

    PSIFIOPOIISI

    Τη μάχη της απορρόφησης των αντιδράσεων σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο δίνει η δημοτική αρχή στο ζήτημα με το παράφωνο αντλιοστάσιο των Βραχνεΐκων, που έχει αναγνωριστεί πανελληνίως και παμπατραικώς ότι αποτελεί μια οπτική καταστροφή για την περιοχή.

    Δεν είναι βέβαιο όμως ότι Δήμος και ΔΕΥΑΠ θα αποφύγουν τις νομικές εμπλοκές στο ζήτημα, καθώς αρκούν και λίγοι πολίτες ακόμα για να ενεργοποιήσουν τις σχετικές διαδικασίες. Φέρεται ότι ήδη η ΔΕΥΑΠ παραλαμβάνει εξώδικα και μάλλον έπεται συνέχεια.

    Η ιστορία αυτή μπορεί μεν να φορτώθηκε από τη σημερινή δημοτική ηγεσία στους προκατόχους της, αλλά φέρεται ότι αυτό δεν είναι απολύτως ακριβές. Το ενεργό μέρος του σχεδιασμού φέρει τη δική της σφραγίδα και έγινε κατά την περίοδο 2014-17. Ούτως ή άλλως, όμως, η ΔΕΥΑΠ, ως δημοτικός οργανισμός, πρέπει να διέπεται από την αρχή της συνέχειας και να δεσμεύεται με όρους ευθύνης και απολογίας για κάθε απόφαση που αφορά την κοινωνία, πολλώ δε μάλλον εάν πρόκειται για επιλογή που χειροτερεύει την ποιότητα ζωής των πολιτών και πλήττει τα θεμιτά τους συμφέροντα, απαξιώνοντας περιουσίες.

    Η ΔΕΥΑΠ έχει οχυρωθεί πίσω από τη θεωρία ότι η θέση που επιλέχτηκε για την ανέγερση του προβληματικού κτίσματος- για το οποίο δεν είχε πει την αλήθεια στους δημότες, προκειμένου να κερδίσει χρόνο- αλλά αυτό δεν είναι ακριβές, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα θρυλούνται στα Βραχνέικα. Ο κόσμος πιστεύει ότι η θέση επιλέχθηκε με βάση το κριτήριο του πιο ανίσχυρου «αποδέκτη». Ο μουντζούρης κατευθύνθηκε σε σημείο για το οποίο δεν αναμένονταν σοβαρές αντιδράσεις.

    GYMALL

    Σύμφωνα με αναφορές προς την «Π» ο Δήμος είχε εναλλακτικές λύσεις: Στην περιοχή βρίσκονται δύο ιδιοκτησίες δημοτικού ενδιαφέροντος, η μία μάλιστα χρησιμοποιείται για αποθήκευση υλικού, αλλά αυτές δεν αξιοποιήθηκαν. Η επιχείρηση είχε προφανώς υπόψη της ότι το κτίσμα ενοχλούσε. Εξ ου και το ανέγειρε σχεδόν σε μια εβδομάδα, ενώ φέρεται ότι διατεινόταν πως θα επρόκειτο για μέγεθος περιπτέρου, κάτι που έριξε στάχτη στα μάτια και δεν εκδηλώθηκαν ανασχετικές προσφυγές, τύπου ασφαλιστικών μέτρων.

    Αλλά δεν επρόκειτο για περίπτερο. Το κτίριο έχει πλάτος 8 μέτρων και ύψος σχεδόν πέντε. Η Κτηματική Εταιρεία, έπειτα από τον θόρυβο που προκλήθηκε, έκανε αυτοψίες, εστιάζοντας στην κυριότητα της έκτασης όπου έγινε η ανέγερση. Πολεοδομικά βέβαια το πράγμα δεν μπορεί να μην μπάζει: Είναι δυνατόν να κτίζεται οικοδομή τέτοιους μεγέθους δίπλα στο κύμα να είναι πολεοδομικά δεμένη η κατασκευή;

    Τα ζητήματα αυτά θα εξεταστούν δικαστικά, αφού θα υπάρξουν αντιδράσεις εκ μέρους πολιτών. Ο Δήμος από πλευράς του προσπαθεί να πτοήσει την τοπική κοινότητα. Κύκλοι προσκείμενοι στην αυτοδιοικητικοί πλειοψηφία διακινούν το σενάριο ότι αν το κτίσμα παγώσει και χρειαστούν αλλες μελέτες, θα χαθεί η προθεσμία του ΕΣΠΑ και η περιοχή θα μείνει χωρίς αποχέτευση. Πλην το ΕΣΠΑ εκπνέει το 2023 και τώρα έχουμε 2021. Δεν φτάνει ενάμιση έτος για να διορθωθεί η παραφωνία;

     

    Πελοπόννησος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πόσο σημαντικό είναι, τελικά, το σεξ για τη σχέση; Δέκα παράγοντες να σκεφτείτε πριν απαντήσετε

    Είναι σημαντικό το σεξ σε μια ρομαντική σχέση; Η απάντηση...

    Τα υπερ-επικίνδυνα τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου – Πόσες μερίδες την ημέρα απειλούν την υγεία

    Η ελκυστικότητα των υπερ-επεξεργασμένων τροφών οφείλεται τόσο στη γεύση τους όσο...

    Πάτρα: 2.500 μηχανικοί εκλέγουν την Κυριακή τη διοίκηση του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

    Εκλογές για τη νέα Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας...