Κοντά στους 45.000 μαθητές σε Πάτρα και Αχαΐα επιστρέφουν με αισιοδοξία στα θρανία τους

    Ημερομηνία:

    Κοντά στους 45.000 μαθητές επιστρέφουν από την Δευτέρα 10 Μαΐου στα θρανία των σχολείων της Αχαΐας, ύστερα από αρκετούς μήνες όπου βρίσκονταν στην τηλεκπαίδευση.

    Αν για τους μαθητές των λυκείων η επιστροφή στα θρανία έγινε πριν από το Πάσχα, για τους χιλιάδες μικρούς μαθητές των γυμνασίων, των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, από Δευτέρα, ξεκινάει μία καινούργια αρχή.

    Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση 24.000 μαθητές (και κοντά στους 3.000 εκπαιδευτικούς) γυρίζουν στα σχολεία τους, ανυπομονώντας για να δουν τους φίλους τους από κοντά και να ξεκινήσουν τα κανονικά τους μαθήματα.

    Η τηλεκπαίδευση είχε φτάσει πλέον σε ένα σημείο για τα μικρά παιδιά που είχε σταματήσει να τους δίνει ενδιαφέρον, με τα περισσότερα να μην ασχολούνται καν με το μάθημα τους και να σερφάρουν στο διαδίκτυο χαζολογώντας. Και δικαιολογημένα σε έναν βαθμό αφού δεν μπορούσαν να βρίσκονται άλλο πια τόσες ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή.  

    Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ξεκινούν τα μαθήματα για πάνω από 20.000 μαθητές, ένα μεγάλο ποσοστό εκ των οποίων για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες, αφού αναφερόμαστε στα γυμνάσια που μέχρι πρότινος συνέχιζαν την τηλεκπαίδευση, σε αντίθεση με τα λύκεια που είχαν επιστέψει στα θρανία.

    Μαζί με τα παιδιά σε θέση “μάχης” είναι 2.500 καθηγητές σε όλη την Αχαΐα που ξεκινούν τα μαθήματα κανονικά, έχοντας στις τάξεις τους μαθητές τους.

    Στα θετικά θα πρέπει να συμπεριληφθεί επίσης και ότι 550 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας, αλλά και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχουν κάνει ήδη τον εμβολιασμό τους, με βάση τα όσα έχουν αποφασιστεί για την προτεραιότητα του κλάδου και τα αδιάθετα εμβόλια που ξεμένουν.

    Κοντά στους 45.000 μαθητές σε Πάτρα και Αχαΐα επιστρέφουν με αισιοδοξία στα θρανία τους

    Η συνταγή των self test

    Ο φόβος της διασποράς από πλευράς γονέων και μαθητών, αυτή τη φορά δεν είναι τόσο έντονος, όσο παλιότερα.

    Δεν έχουν παρθεί βέβαια μέτρα για περισσότερες αίθουσες και μικρότερα τμήματα, όμως από την άλλη υπάρχει η πτώση του επιδημιολογικού φορτίου, ενώ σημαντικό εργαλείο, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι ώρας, είναι τα self test.

    Self test που θα γίνονται σε όλους τους μαθητές, σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης και σε καθηγητές. Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος και δεν αλλάζει.

    Κανείς από τους μαθητές δεν θα μπορεί να περάσει για μάθημα, χωρίς να έχει κάνει πρώτα το self test του. Η συνταγή αυτή αποδείχτηκε, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου, αρκετά επιτυχημένη στην περίπτωση του λυκείου.

    Το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τους μαθητές των γυμνασίων, των δημοτικών και των νηπιαγωγείων. Η νέα αρχή λοιπόν για τους 45.000 μαθητές της Αχαΐας ξεκινάει με αισιοδοξία.

    Στόχος είναι να καλυφθούν έστω και λίγα από τα πολλά κενά που έχουν αφήσει στους μαθητές όλοι αυτοί οι μήνες της τηλεκπαίδευσης.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Λένα Ζευγαρά: «Έχω ψάξει κινητό πρώην μου – Κατέβασα εφαρμογή που ανακτούσε τα μηνύματα που είχε σβήσει»

    Δεν διστάζει η Λένα Ζευγαρά να παραδεχτεί πως έχει… αναγκαστεί στο...

    Δασκάλα πέθανε έπειτα από δάγκωμα νυχτερίδας μέσα στην τάξη

    Μια 60χρονη δασκάλα καλλιτεχνικών στην Καλιφόρνια, έχασε τη ζωή της από...

    Άγρια συμπλοκή σε εκκλησία – Ιερέας γρονθοκόπησε εργάτη έπειτα από έντονο καβγά

    Άγρια συμπλοκή σε εκκλησία στο Αιγάλεω. Νωρίς το πρωί σε...

    Στη στέγαση πάνω από ένα τρίτο του εισοδήματος – Σε τι σπίτια ζούμε

    Πάνω από το ένα τρίτο του διαθέσιμου εισοδήματός τους...
    Best Shop