Καρκίνος του προστάτη: Νέο φάρμακο φέρνει “επανάσταση”

    Ημερομηνία:

    Μέχρι και πέντε χρόνια αυξάνει το προσδόκιμο ζωής ασθενών με μεταστατικό καρκίνο του προστάτη ένα ογκολογικό φάρμακο νέας γενεάς, που παρασκευάσαν επιστήμονες και το παρουσιάζουν στην διάσκεψη της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας.

    Το φάρμακο αυτό που ανήκει στην κατηγορία της ραδιοφαρμακευτικής «κλειδώνει» πάνω στο καρκινογόνο κύτταρο και το καταστρέφει.

    Κάθε δόση περιέχει τρισεκατομμύρια τεχνητά μόρια και κάθε μόριο περιλαμβάνει έναν ανιχνευτή και ένα ραδιενεργό φορτίο. Ο ανιχνευτής βρίσκει τα καρκινικά κύτταρα στον προστάτη και «κλειδώνει» πάνω στη μεμβράνη του κυττάρου, «μεταδίδοντας» της ραδιοακτινοβολία.

    Φλίγκος
    GLEARNET

    Κάθε μόριο μπορεί να κτυπά εκατοντάδες καρκινικά κύτταρα που νεκρώνονται, καθώς καταστρέφεται το DNA τους. Η ραδιενέργεια αποβάλλεται ταχύτατα από το σώμα.

    Στις πειραματικές φάσεις συμμετείχαν 831 άνδρες. Στην τελική φάση οι παρενέργειες ήταν κατά 60% λιγότερες σε σχέση με τα υπάρχοντα σκευάσματα.

    Η εμπορική ονομασία του φαρμάκου δεν έχει ανακοινωθεί, αφού αναμένεται η έγκριση του από τον Αμερικανικό και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μπογκντάνοβιτς για Εθνική Ελλάδος: Συγχαρητήρια στα Ορθόδοξα αδέλφια μας

    Ανάρτηση στα social media έκανε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς δίνοντας...

    Ευρώπη: Τα ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα του φετινού καλοκαιριού στοίχισαν 43 δισ. ευρώ

    Τα κύματα ζέστης, η ξηρασία και οι πλημμύρες, που...

    Υπόθεση μαστροπείας: Ο «κοντός» και οι ερωτικές ταινίες

    Αποτροπιασμό και οργή προκαλούν οι καταθέσεις των θυμάτων του 42χρονου σκηνοθέτη...