Η πανδημία έφερε σε δύσκολη θέση έναν ανερχόμενο κλάδο της γεωργίας και της αγροτικής παραγωγής που τα τελευταία χρόνια, είχε κάνει σημαντικά βήματα προόδου, τόσο στην περιοχή μας, όσο και στην επικράτεια.
Η πτώση στην παραγωγή του μελιού έφτασε το 60%, μέσα σε κάτι περισσότερο από έναν χρόνο, από τη στιγμή που ξεκίνησε η πανδημία. Η πτώση βέβαια της παραγωγής δεν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στα όσα ζούμε εδώ και τουλάχιστον 15 μήνες.
Ο κορωνοϊός όμως ήρθε και έδεσε το… γλυκό, η μαγιά του οποίου έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με τους μελισσοκόμους, από έναν και μόνο παράγοντα που υπήρχε και πριν από την εμφάνιση της πανδημίας.
Στην αδυναμία ή στη μη διάθεση του κράτους και της πολιτικής που εφάρμοσε στην αγροτική παραγωγή για να ενισχύσει αυτό το είδος της καλλιέργειας που κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, έδειξε να έχει μία αξιόλογη δυναμική.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν αρκετοί από τους μελισσοκόμους που αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας να ασχοληθούν με αυτό το είδος της παραγωγής, να είναι έτοιμοι πλέον να τα παρατήσουν.