Σε 15μηνη φυλάκιση καταδικάστηκε ο ψευδομουφτής της Ξάνθης

    Ημερομηνία:

    Ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Γ´Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στον «ψευδομουφτή» της Ξάνθης Αμέτ Μετέ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της «διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια».

    Η υπόθεση αφορούσε ομιλία του, το Μάιο του 2016, σε ανοικτό συνέδριο του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, στην Κομοτηνή, όπου παρομοίασε τον τότε πρόεδρο του Κόμματος Μουσταφά Νταβούς, με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    «Μακάρι να γίνει ο Ντενκτάς της Θράκης» είπε ο Αμέτ Μετέ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απευθυνόμενος προς τους συνέδρους. «Επειδή η επίδικη δημόσια φράση του κατηγορουμένου» – όπως αναφέρεται στο ίδιο κατηγορητήριο – «ελέχθη σε ανοικτό ακροατήριο Ελλήνων πολιτών, ή δε εκδήλωση του συνεδρίου κατέστη δημοσίως γνωστή και το περιεχόμενο των ομιλιών προσβάσιμο στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών μέσω του διαδικτύου, η συγκεκριμένη φράση προκάλεσε αμοιβαία διχόνοια στην τοπική κοινωνία των Ελλήνων πολιτών της Θράκης και διατάραξε την κοινή ειρήνη». Ο ίδιος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο. Κατά της παραπάνω απόφασης ο συνήγορός του άσκησε έφεση.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κλειστά τα σχολεία στον δήμο κεντρικής Κέρκυρας λόγω κακοκαιρίας

    Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Τετάρτη 26 Νοεμβρίου όλα τα...

    Euroleague: Πάρτι πρωτιάς στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός με τη… βοήθεια της Ρεάλ – ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Παρτίζαν, επικρατώντας με 91-69 στο...