Πάτρα: Τον Σεπτέμβρη η απογείωση των πρώτων υδροπλάνων

    Ημερομηνία:

    Πιλοτικά τον Σεπτέμβρη τρία αμφίβια υδροπλάνα των 19 θέσεων θα συνδέσουν την Πάτρα με τους Παξούς και την Κέρκυρα.
    Την σχετική αποκάλυψη έκανε ο διευθύνων σύμβουλος των «Ελληνικών Υδατοδρομίων» Τάσος Γκόβας, ο οποίος ξεδίπλωσε παράλληλα όλο το πλάνο των αερομεταφορών με τον ίδιο τρόπο στο Ιόνιο και την Β.Δ. Ελλάδα.

    Η προτεραιότητά της απογείωσης των πρώτων υδροπλάνων το φθινόπωρο από Πάτρα, Παξούς και Κέρκυρα οφείλεται στο γεγονός ότι τα τρία προαναφερόμενα υδατοδρόμια έχουν εξασφαλίσει την σχετική πιστοποίηση από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

    Ο κ. Γκόβας είπε επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η ίδια διαδικασία για να λάβουν πιστοποιητικό κοινοτικού αερομεταφορέα η Κεφαλονιά, η Ιθάκη, η Λευκάδα, η Ζάκυνθος, το Μεγανήσι και τα Διαπόντια νησιά. Εκτίμησε δε, ότι την προσεχή άνοιξη θα είναι δυνατή η διασύνδεση όλων των υδατοδρομίων του Ιονίου και της ΒΔ Ελλάδας.

    Ας σημειωθεί ότι η Green Air Seaplanes, που είναι η Εταιρεία η οποία θα δραστηριοποιηθεί στην περιοχή μας, έχει ήδη αγοράσει τα τρία πρώτα αμφίβια αεροπλάνα κόστους 12 εκ. ευρώ, ενώ το συνολικό πρότζεκτ ανέρχεται σε 100 εκ. ευρώ και θα υλοποιείται συν τω χρόνω.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Νέα μεγάλη άνοδος για το αεροδρόμιο του Αράξου

    Ο Αερολιμένας του Αράξου αναδεικνύεται σε μία από τις...

    Οι αθλητικές μεταδόσεις 15/9/2025

    13:30 ΕΡΤ2 Τόκιο 2025 Παγκόσμιο πρωτάθλημα Στίβου 3η Μέρα 19:00...

    Αγορά εργασίας στην Ελλάδα: Αυτοί είναι οι πιο δυναμικοί κλάδοι στις νέες προσλήψεις

    Η αγορά εργασίας στην Ελλάδα δείχνει σημάδια ενίσχυσης για το τελευταίο τρίμηνο του...