Βίντεο εξηγεί γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε τα κατοικίδια μας στη ζέστη μέσα στο αυτοκίνητο

    Ημερομηνία:

    Υπάρχει η αντίληψη πως τα ζώα «αντέχουν».

    Αντέχουν το κρύο, την ζέστη. Λάθος!

    Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, είναι πολύ συχνά αιτία μιας επικίνδυνης κατάστασης: της θερμοπληξίας. Η θερμοπληξία, εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, προκαλεί ανεπάρκεια οργάνων, επιληπτικές κρίσεις, εγκεφαλική βλάβη, αιμορραγία, τύφλωση ακόμα και θάνατο.

    Φλίγκος

    Οι σκύλοι , για παράδειγμα, δεν ιδρώνουν για αυτό και δυσκολεύονται να ρυθμίσουν την θερμοκρασία τους. Η αναπνοή με ανοιχτό το στόμα, δεν μπορεί να επαναφέρει τη θερμοκρασία του σκύλου στα φυσιολογικά επίπεδα.

    Τα συμπτώματα της θερμοπληξίας είναι η ταχύπνοια, ο έντονος ερυθρός χρωματισμός της γλώσσας, ο κόκκινος ή ωχρός στοματικός βλεννογόνος και το παχύρρευστο σάλιο. Επιπλέον το ζώο μπορεί να εμφανίσει κατάπτωση, αδυναμία, ναυτία, έμετο, διάρροια, καταπληξία και κώμα.

    GLEARNET

    Ένας σκύλος μπορεί να πεθάνει σε μόλις έξι λεπτά αν αφεθεί μέσα σε ένα αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια μιας θερμής μέρας.
    Και ο θάνατος είναι μαρτυρικός.

    Αν δείτε ένα ζώο κλεισμένο σε ένα αυτοκίνητο, τηλεφωνήστε στην αστυνομία, που θα σας συμβουλέψει τι να κάνετε ή θα επέμβει ανάλογα, προειδοποιεί το «Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων ΚΑΖ».

    Προσοχή λοιπόν! Δεν αφήνουμε ποτέ τα ζώα μας κλεισμένα μέσα σε ένα όχημα!

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 26/9

    Συνολικά 1.265.245.615 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.576.449 δικαιούχους, από...

    Λακκόπετρα Αχαϊας: Η ευλογιά άφησε τα τσοπανόσκυλα ελεύθερα στους δρόμους

    Τσοπανόσκυλα κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους της Λακκόπετρας, με αποτέλεσμα...

    Αιτωλικό: Φόβος και τρόμος επιδειξίας για μαθήτριες!

    Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του...

    Πάτρα: Υποδέχεται την Πανελλήνια Εκπαιδευτική Συνάντηση Προσκόπων (Φώτο)

    Στην Πάτρα θα χτυπήσει η καρδιά της την 76ης...