Νέα προειδοποίηση ΠΟΥ: Η μετάλλαξη Δέλτα θα είναι η επικρατούσα τους επόμενους μήνες

    Ημερομηνία:

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προβλέπει ότι η μετάλλαξη Δέλτα, που είναι πολύ μεταδοτική και ήδη ευθύνεται για τα τρία τέταρτα και πλέον των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε πολλές μεγάλες χώρες, θα είναι η επικρατέστερη τους επόμενους μήνες.

    Φλίγκος

    Αυτή η παραλλαγή, που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Ινδία, είναι ήδη παρούσα σε 124 χώρες και περιοχές, ήτοι 13 περισσότερες σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, έναντι 180 (έξι περισσότερες) για την Άλφα, η οποία ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία, 130 (7 επιπλέον) για τη Βήτα, η οποία αναγνωρίστηκε πρώτα στη Νότια Αφρική και 78 (τρεις περισσότερες) για τη Γάμμα, που εμφανίστηκε στη Βραζιλία, υπογραμμίζει ο ΠΟΥ.

    «Αναμένουμε ότι (η παραλλαγή Δέλτα) θα υπερισχύσει ταχέως των άλλων παραλλαγών και θα γίνει η επικρατούσα (της Covid), που θα κυκλοφορεί τους επόμενους μήνες», συνεχίζει ο ΠΟΥ.

    Μεταξύ των χωρών όπου η παραλλαγή Δέλτα αποτελεί από τώρα την αιτία για το 75% και πλέον των νέων κρουσμάτων αυτής της νόσου, βρίσκονται η Ινδία, η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδονησία, η Αυστραλία, το Μπανγκλαντές, η Βρετανία, η Νότια Αφρική, η Αυστραλία, η Πορτογαλία, το Ισραήλ.

    «Εντούτοις, συνεχίζουμε να αγνοούμε ποιος είναι ο ακριβής μηχανισμός στον οποίο οφείλεται η μεγαλύτερη μεταδοτικότητα» αυτής της παραλλαγής σε σύγκριση με τις άλλες, τονίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

    ICECAP

    Περίπου 3,4 εκατομμύρια επιπλέον κρούσματα Covid καταγράφηκαν την εβδομάδα 12-18 Ιουλίου, ήτοι 12% περισσότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, υπογραμμίζει.

    «Με αυτόν τον ρυθμό, αναμένουμε πως ο σωρευτικός αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων (από την αρχή της πανδημίας) παγκοσμίως ενδέχεται να ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια στις επόμενες τρεις εβδομάδες», προειδοποίησε ο ΠΟΥ.

    Αυτή η τάση θα εξηγείται από τέσσερις παράγοντες: πιο μεταδοτικές παραλλαγές, χαλάρωση των μέτρων δημόσιας υγείας, μεγαλύτερη κοινωνική αλληλεπίδραση και το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι δεν έχουν εμβολιαστεί.

    Την περασμένη εβδομάδα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 30% στην περιοχή του δυτικού Ειρηνικού και κατά 21% στην περιοχή της Ευρώπης, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

    Η Ινδονησία καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση, 350.273, ήτοι μια αύξηση 44%, ακολουθεί η Βρετανία (296.447, +41%) και η Βραζιλία, που συνεχίζει να έχει υψηλό αριθμό κρουσμάτων (287.610), αλλά καταγράφει μείωση 14%.

    Ο εβδομαδιαίος αριθμός των νεκρών, 57.000, παρέμεινε, αντιθέτως, σταθερός σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πανεπιστήμιο Πατρών: «Ημέρα Καριέρας Σχολής Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΣΟΕΔΕ)»

    Το Γραφείο Διασύνδεσης & Επιχειρηματικότητας της Μονάδας Υποστήριξης Φοιτητών (Μ.Υ.Φ.) του Πανεπιστημίου Πατρών, θα...

    Με λαμπρότητα η εορτή της Παναγίας Ζιροβίτισσας, στην Ι.Μονή Τιμίου Σταυρού Πατρών

    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη και με την...

    Κατερίνα Σολωμού: Η ΠΑΣΠ πρωτοπόρος ξανά στο Πανεπιστήμιο Πατρών

    Συγχαρητήρια στην ΠΑΣΠ για την πρωτιά που κατέγραψε στις...

    ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Σοβαρό τροχαίο με 4 τραυματίες – ΒΙΝΤΕΟ

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το μπλε Fiat Punto κινούμενο...