Βραβεία «Νόμπελ» του τρελού επιστήμονα 2021: Οργασμοί που ξεβουλώνουν τη μύτη, κρεμασμένοι ρινόκεροι, παχύσαρκοι πολιτικοί

    Ημερομηνία:

    Για μια ακόμη χρονιά, την 31ή κατά σειρά, απονεμήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (9/9), σε τελετή στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ, τα εναλλακτικά βραβεία Ig, γνωστά και ως «Νόμπελ» του… τρελού επιστήμονα. Πρόκειται για βραβεία που αναδεικνύουν χιουμοριστικές, απρόσμενες ή και άχρηστες ανακαλύψεις, οι οποίες όμως προωθούν το πνεύμα της επιστημονικής αναζήτησης.

    Συχνά, άλλωστε, η επιστήμη έκανε άλματα χάρη σε μερικούς «αιρετικούς» και «τρελούς» που ξεπέρασαν τα συμβατικά όρια. Γι’ αυτό, τα βραβεία Ig, που απονέμονται από το χιουμοριστικό επιστημονικό περιοδικό “Annals of Improbable Research” και δίνονται από πραγματικούς νομπελίστες, τιμούν έρευνες «που πρώτα κάνουν τους ανθρώπους να γελάσουν και μετά να σκεφτούν».

    Ανάμεσα στις δέκα εφευρέσεις και ανακαλύψεις που τιμήθηκαν το 2021, προερχόμενες από ερευνητές σε συνολικά 24 χώρες έξι ηπείρων, υπήρχαν μελέτες σχετικά με το πόσο τα μούσια απαλύνουν τις μπουνιές στο πρόσωπο (βραβείο Ειρήνης), τα οφέλη από άποψη υγείας που έχει η εναέρια μεταφορά ρινόκερων κρεμασμένων ανάποδα με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω (βραβείο Μεταφορών) και τη χρήση του οργασμού στο σεξ ως αποτελεσματικού μέσου αποσυμφόρησης της βουλωμένης μύτης, για άγνωστους λόγους και τουλάχιστον μια ώρα μετά το σεξ (βραβείο Ιατρικής). Επίσης βραβεύτηκε (Ig Οικονομικών) η χρήση ενός αλγόριθμου υπολογιστικής όρασης που, αναλύοντας φωτογραφίες πολιτικών, βρήκε ότι η παχυσαρκία συνδέεται στενά με την εθνική διαφθορά, δηλαδή όσο πιο χοντροί είναι οι πολιτικοί μιας χώρας, τόσο μεγαλύτερη είναι η διαφθορά σε αυτήν.

    Το βραβείο Φυσικής πήγε στη μελέτη που εξηγεί γιατί οι πεζοί δεν συγκρούονται συνεχώς στα πεζοδρόμια, ενώ το βραβείο Εντομολογίας σε έναν απόστρατο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που βρήκε ένα άκρως ισχυρό εντομοκτόνο για την πλήρη εξόντωση των κατσαρίδων στα αμερικανικά υποβρύχια. Το βραβείο Οικολογίας δόθηκε σε μια γενετική έρευνα σχετικά με τα διαφορετικά βακτήρια που ζουν στις πεταμένες τσίχλες που είναι κολλημένες στα πεζοδρόμια, ενώ το βραβείο Βιολογίας στη μελέτη των “πουρρρ”, “μιάου” και άλλων θορύβων με τα οποία επικοινωνούν τα κατοικίδια ζώα. Το βραβείο Χημείας δόθηκε σε μελέτη ανάλυσης του αέρα, η οποία δείχνει ότι οι οσμές που εκκρίνονται από τους θεατές στον κινηματογράφο, αλλάζουν ανάλογα με την ταινία που προβάλλεται (κωμωδία, θρίλερ, βία κ.α.).

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Στις 18 και 19-7 το 2ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ για εργαζόμενους

    Tο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας συμμετέχει στο 2ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ για εργαζόμενους,...

    Διαλειμματική νηστεία: Οι επιδράσεις της στην υγεία και πότε δεν συνιστάται

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%b9%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b4%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4-7-2025

    ΚΗΔΕΙΑ  ΤΟΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΩΝ. ΦΟΥΝΤΟΠΟΥΛΟ  ΕΤΩΝ 76  ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3-7-2025...

    ΠΑΤΡΑ: 20 φωτιές σε 2 μήνες στον Ριγανόκαμπο και η Πολιτεία… “κοιμάται”! Τοξικά αέρια στα σπίτια των κατοίκων

    Και μόνο η δήλωση του Προέδρου του Συλλόγου Ριγανοκάμπου...