Συνάντηση Παπανδρέου με Ιμάμογλου: «Η διπλωματία αποτελεί ισχυρό μοχλό για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων»

    Ημερομηνία:

    O πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, συνάντησε λίγο πριν το μεσημέρι τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

    Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ενέργειες των πολιτών των δύο πρωτευουσών για να ενισχυθεί η ειρήνη και συνεργασία των δύο χώρων.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε με θερμά λόγια για τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, λέγοντας ότι είχε γνωρίσει τον Eκρέμ Ιμάμογλου χρόνια πριν εκλεγεί δήμαρχος και από τότε είχε εκτιμήσει τις ικανότητές του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και «την προσήλωσή του στην ειρήνη και τη συνεργασία των λαών».

    Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι στο πρόσωπο του δημάρχου Κωνσταντινούπολης «έχουμε έναν συνεχιστή της παράδοσης που οικοδομήσαμε με τον Ισμαήλ Τζεμ για μια υγιή σχέση Ελλάδας-Τουρκίας».

    Ο Γιώργος Παπανδρέου πρόσθεσε ότι «η διπλωματία των πόλεων αποτελεί σήμερα ισχυρό μοχλό για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων προς όφελος των λαών».

    Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη χαρά του και για το γεγονός ότι ο κ. Ιμάμογλου υπέγραψε τη διακήρυξη προσωπικοτήτων υπέρ του Θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κοζάνη: Σήμερα η θανάτωση και ο υγειονομικός ενταφιασμός 220 προβάτων λόγω ευλογιάς

    Σε καραντίνα έχει τεθεί τις τελευταίες ημέρες η περιοχή...

    Μάνδρα: Ομόφωνα αθώοι από το Εφετείο οι τρεις κατηγορούμενοι για τις φονικές πλημμύρες

    Την ομόφωνη αθώωση των τριών κατηγορουμένων για την φονική...

    Άγριος καβγάς σε παραλία όταν δύο άνδρες έκαναν γυμνισμό – Τρεις συλλήψεις

    Αγριος καβγάς ξέσπασε σε μια από τις πιο όμορφες...

    Ινδός ο 35χρονος οδηγός που τράκαρε την Αφροδίτη Λατινοπούλου στην Κηφισίας και εγκατέλειψε το σημείο

    Άνδρας ινδικής καταγωγής με ισπανικό διαβατήριο ο οποίος μάλιστα φορούσε και το χαρακτηριστικό...