ΠΑΤΡΑ: Αυξήσεις – φωτιά και στο ψωμί

    Ημερομηνία:

    Αυξήσεις «φωτιά» αναμένονται τόσο στο ψωμί όσο και γενικότερα στα αρτοσκευάσματα, εξαιτίας των αυξήσεων στις πρώτες ύλες αλλά και την ενέργεια.

    Από πέρυσι μέχρι και σήμερα το σιτάρι, η πρώτη ύλη για την παρασκευή ψωμιού, έχει ήδη πάρει αύξηση της τάξεως του 32% ενώ αναμένονται άλλες δύο αυξήσεις, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Ανατιμήσεις έως 40% παρατηρούνται και στα λιπαρά, στο σουσάμι, τα βούτυρα, το λάδι.

    Οι αρτοποιοί για πολλά χρόνια προσπάθησαν και τα κατάφεραν να απορροφήσουν τις αυξήσεις σε πρώτες ύλες, ωστόσο τα πράγματα έχουν γίνει πλέον πολύ δύσκολα, με αποτέλεσμα οι αυξήσεις να περνούν και στις τιμές των περισσότερων προϊόντων τους.

    Σύμφωνα με τους αρτοποιούς σίγουρα αναμένονται αυξήσεις στην τελική τιμή του ψωμιού που θα φτάσει στον καταναλωτή, το οποίο ήδη πωλείται κατά 10 με 20 λεπτά ακριβότερα το μισόκιλο, ωστόσο το μεγαλύτερο κόστος αναμένεται να το απορροφήσουν οι ιδιοκτήτες αρτοποιείων, οι οποίοι δηλώνουν ότι εδώ και αρκετό καιρό το ψωμί δεν τους αφήνει κάποιο κέρδος.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το 57% των εταιρειών σχεδιάζει να κάνει προσλήψεις φέτος

    Η τεχνολογία, η ψηφιοποίηση και η ανάγκη για αποτελεσματική...

    Γιατί οι Ελληνες είναι ο πιο απαισιόδοξος λαός στην Ευρώπη

    Σε σταθερή απόκλιση με τις επιδόσεις της οικονομίας είναι...

    Ακριβό χόμπι η Eurovision στη Βασιλεία – Το κόστος για έναν μέσο Eurofan

    Αντιμέτωποι με τις εξαιρετικά υψηλές τιμές πρόκειται να βρεθούν...

    Η πολυνομία κοστίζει ακριβά στις επιχειρήσεις – Κάθε εβδομάδα εκδίδονται δύο νόμοι

    Tην ώρα που βασικό ζητούμενο της ελληνικής οικονομίας είναι η αύξηση...