Η Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας στην Έκθεση «ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 1571»

    Ημερομηνία:

    Μία από τις κορυφαίες στιγμές των Επετειακών Εορτασμών των 450 ετών από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου αποτελεί η σημερινή επίσκεψη της Βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας στην Έκθεση «ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 1571» του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου της Αθήνας.

    Η ίδια, εξέφρασε το θαυμασμό της για την πληρέστατη σε περιεχόμενο Έκθεση, αλλά και την έντονη επιθυμία της να επισκεφθεί τη Ναύπακτο μετά από την πρόσκληση που της απηύθυνε ο  Δήμαρχος, κ.Βασίλης Γκίζας, ο οποίος επίσης συμμετείχε μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ.Ντίνο Τσουκαλά στην ειδική εκδήλωση ξενάγησης που διοργανώθηκε προς Τιμή της από την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα.

    Στο περιθώριο της συνάντησής τους, ο κ.Γκίζας προσέφερε στη Βασίλισσα Σοφία το Αναμνηστικό του Δήμου Ναυπακτίας που δημιουργήθηκε ειδικά για την Επέτειο των 450 ετών, καθώς και το έργο “Tormenta” (=θαλασσοταραχή στην ισπανική γλώσσα) του ναυπάκτιου καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Πολυζώη, έναν πίνακα που αποτυπώνει με σύγχρονη αισθητική και αντίληψη την ένταση της μάχης που δόθηκε στη θάλασσα.

    Την ξενάγηση στην Έκθεση «ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 1571» πραγματοποίησε η Διευθύντρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου κ.Αικατερίνη Δελλαπόρτα. Ενώ, τη Βασίλισσα Σοφία συνόδευαν η Πριγκίπισσα Ειρήνη, ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Αθήνα κ.Enrique Viguera Rubio καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της Ισπανικής Πρεσβείας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: Δεν τα κατάφερε ο Δημήτρης Δάνδολας – ΦΩΤΟ

    Πάλεψε με την ασθένειά του, νοσηλευόταν αλλά δεν τα...

    ΕΦΟΡΙΑ: Μπαράζ ελέγχων τον Σεπτέμβρη για όσους χρωστούν

    Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για χιλιάδες φορολογικές υποθέσεις...

    ΠΑΤΡΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ! Κακοποίηση παιδιών και σε βίντεο;

    Σάλος σε ειδικό νηπιαγωγείο της Πάτρας μετά την μήνυση...

    ΠΑΤΡΑ: Οι συναυλίες που έρχονται τον Σεπτέμβρη

    Γεμάτος αναμένεται να είναι ο Σεπτέμβρης στην Πάτρα από...