Θεσσαλονίκη: Έψησαν λαγάνα δύο μέτρων με… άρωμα ΠΑΟΚ – Ζυγίζει 130 κιλά

Ημερομηνία:

Λαγάνα ύψους… δύο μέτρων, συνολικού βάρους130 κιλών και με άρωμα… ΠΑΟΚ έψησε αρτοποιός στη Θεσσαλονίκη, για να τιμήσει το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας.

Ο λόγος για τον Ρωμαίο Ελευθεριάδη, ιδιοκτήτης αρτοποιείου στον Εύοσμο. Έξω από το κατάστημά του κοσμεί η εντυπωσιακή δίμετρη λαγάνα, πάνω στην οποία έχει σχηματίσει και δύο δικέφαλους αετούς, που συμβολίζουν τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ.

«Είναι παράδοση για εμάς. Το κάνουμε κάθε χρόνο, αλλά φέτος επειδή ο ΠΑΟΚ γιορτάζει τα 100 χρόνια βάλαμε και δύο δικεφάλους αετούς, ένας άσπρος και ένας μαύρος, όπως τα χρώματα της ομάδας», λέει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος και οι εργαζόμενοι του αρτοποιείου για να πετύχουν το σχέδιό τους χρειάστηκε να ξεκινήσουν το ψήσιμο από το βράδυ της Κυριακής. Και, σήμερα, – ανήμερα Καθαράς Δευτέρας – οι πελάτες μαζί με τη λαγάνα που προμηθεύονται, απαναθατίζουν και την εικόνα.

PHILOXENIA

Κοινοποίηση:

Τελευταία Νέα

Κοινοποίηση:

Περισσότερα Άρθρα
Σχετικα

Ένα διήγημα κάθε ημέρα – «Η οθόνη κυμάτιζε ανεπαίσθητα» από τον Κώστα Λογαρά

Πάτρα, μια πόλη με δεκατέσσερις θερινούς κινηματογράφους στον αστικό...

Μειωμένες πωλήσεις στην αγορά της Πάτρας

Με αρνητικό πρόσημο εξελίσσεται μέχρι στιγμής η πορεία των...